Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONGRES U BARCELONI

Budućnost s MWC-a: Lenovo pokazao koncept laptopa s prozirnim ekranom

Foto: Lenovo
1/4
28.02.2024.
u 07:59

Sadržaj se na ovom prozirnom ekranu može prikazivati i s prednje i stražnje strane pa bi prve primjene mogle biti oglašivačke prirode u hotelima i sličnim prostorima.

Budućnost je - prozirna? Tehnologija nas nikad neće prestati iznenađivati, a potvrđuje to i ovogodišnji Mobilni svjetski kongres u Barceloni (MWC). I ove je godine mobilna i tech industrija tamo pokazala niz zanimljivih uređaja i servisa. A jedan od njih je i nova vrsta računala. Kineski brend Lenovo predstavio je svoj revolucionarni koncept laptopa - s prozirnim ekranom. Uređaj se zove "Lenovo ThinkBook Transparent Display Laptop Concept". Dolazi sa 17,3-inčnim Micro-LED prozirnim zaslonom bez obruba, prozirnim područjem tipkovnice i naizgled plutajućim dizajnom stalka za prijenosno računalo.

Na prvi pogled doima se kao neki detalj iz futurističkog filma, a s obzirom na to da se ipak zasad radi samo o konceptu novi prozirni Lenovo ThinkBook doista će biti proizvod budućnosti.  Zasad i nema službenih planova da takav laptop nekad uskoro i dođe na tržište, nego je više područje za razvoj prozirnih zaslona i integraciju umjetne inteligencije. Sadržaj se na ovom prozirnom ekranu može prikazivati i s prednje i stražnje strane pa bi prve primjene mogle biti oglašivačke prirode u hotelima i sličnim prostorima.  

Ovaj koncept pruža futurističku perspektivu računala s umjetnom inteligencijom, spajajući digitalna i fizička okruženja koja mogu poboljšati korisnička iskustva na ranije nezamislive načine. Lenovo i Motorola također su prikazali koncept prilagodljivog zaslona pametnog telefona koji se može savijati i oblikovati u različite oblike ovisno o potrebama korisnika, a izgrađen je na zaslonskim i mehaničkim inovacijama Lenovo sklopivih uređaja i savitljivih koncepata. 

Foto: Lenovo

"Lenovo paket uređaja, infrastrukture, rješenja i usluga optimiziranih za AI (AI-enabled, AI-ready, i AI-optimized) na MWC-u pruža širi pogled na našu viziju ‘AI for All’", rekao je Yuanqing Yang, predsjednik i izvršni direktor tvrtke Lenovo. "Tehnologija umjetne inteligencije tvrtke Lenovo koristi organizacijama svih veličina, pokrećući inteligentnu transformaciju u svim industrijama, dok istovremeno jača našu predanost održivosti."

Najnovija generacija poslovnih prijenosnih računala tvrtke Lenovo - ThinkPad T14 i Gen 5, ThinkPad T14s Gen 5, ThinkPad T16 Gen 3, ThinkPad X12 Detachable Gen 2 i ThinkBook 14 2-in-1 Gen 4 pokreću najnoviji Intel Core Ultra procesori s Intel vPro na odabranim modelima i Windows 11 te nude optimalan ekosustav AI hardverskih i softverskih rješenja za pružanje poboljšanih razina sigurnosti, energetske učinkovitosti i impresivnih iskustava. Uz sve veći izbor softverskih aplikacija koje imaju koristi od namjenske podrške za AI ubrzanje, korisnici mogu uživati u novim i poboljšanim vještinama u širokim područjima upotrebljivosti i produktivnosti.

Foto: Lenovo

Lenovo i Motorola su predstavili Smart Connect, softversko rješenje koje objedinjuje digitalne ekosustave za stvaranje iskustva na više uređaja. Uz Smart Connect, korisnici mogu mijenjati zadatke između osobnog računala, telefona i tableta uz održavanje nesmetanog protoka, pristupati mobilnim aplikacijama na računalu, upravljati telefonskim obavijestima...

Uz Smart Connect, korisnici mogu gledati film na tabletu i prebaciti ga na računalo za nastavak, slušati podcast na pametnom telefonu i završiti ga na prijenosnom računalu kod kuće, raditi na dokumentu na prijenosnom računalu i uređivati ga na svom pametnom telefonu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije