Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVITET IZ KINE

Huawei predstavio Ascend P6, 'najtanji smartphone na svijetu'

huawei ascend p6 (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
19.06.2013.
u 12:17

Novi mobitel kineske tvrtke debeo je samo 6,18 milimetara, a ima masu od 120 grama

Huawei je jučer predstavio Ascend P6 za koji u kineskoj tvrtki kažu da je najtanji smartphone na svijetu, debeo samo 6,18 milimetara. Usporedbe radi, iPhone je debeo 7,6 milimetara, a Samsung Galaxy S4 7,9 mm.

Ascend P6 težak je 120 grama, a opremljen je četverojezgrenim procesorom od 1,5 GHz, operativnim sustavom Android 4.2.2 i ekranom visoke rezolucije od 4,7 inča.

- Slijedeći uspjeh naše serije modnih smartphonea Ascend P, Huawei Ascend P6 pruža nenadmašenu tehnologiju i dizajn koji je jednostavno zapanjujuć - rekao je Richard Yu, glavni izvršni direktor Huaweija.

Osim standardne stražnje kamere od 8 megapiksela, Ascend P6 je opremljen i prednjom kamerom od 5 megapiksela koja omogućuje snimanje kvalitetnih portreta. Mobitel je dostupan u crnoj, bijeloj i ružičastoj boji. U Kini će se moći kupiti već ovaj mjesec, a u Zapadnu Europu doći će u srpnju.

>> Barcelona: Samsung predstavio novi tablet, Huawei smartphone

>> Huawei Ascend P1S debljine 6,68 mm najtanji smartphone na svijetu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije