Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOŠ JE U NESVIJESTI

Sjajne vijesti: Jules Bianchi više nije u komi

Jules Bianchi
Foto: James Moy/Press Association/PIXSELL
19.11.2014.
u 18:29

Francuz je još uvijek u nesvijesti i u kritičnom stanju, no samostalno diše i vitalni znakovi su mu stabilni

Roditelji Julesa Bianchija su potvrdili da njihov sin više nije u umjetnoj komi i da samostalno diše. Bianchi je 5. listopada doživio tešku nesreću na VN Japana te je brzo nakon nesreće stavljen u umjetnu komu, a do danas je njegovo stanje bilo nepromijenjeno, kritično i stabilno.

Francuz je još uvijek u nesvijesti i u kritičnom stanju, no samostalno diše i vitalni znakovi su mu stabilni.

Izjavu roditelja prenosimo u cijelosti:

“Gotovo sedam tjedana nakon Julesove nesreće na stazi Suzuka, nakon teškog razdoblja intenzivne neurološke njege, u mogućnosti smo objaviti da je Jules napravio važan korak.

Jules više nije u umjetnoj komi u koju je stavljen kratko nakon nesreće, ali još uvijek je u nesvijesti. Samostalno diše i vitalni znakovi su mu stabilni, ali njegovo stanje se još uvijek klasificira kao kritično. Njegovo liječenje sad ulazi u novu fazu koja se bavi poboljšavanjem funkcioniranja njegova mozga.

Julesovo neurološko stanje je ostalo stabilno. Iako je situacija još uvijek ozbiljna, a takva bi mogla i ostati, odlučeno je da je Jules dovoljno stabilan da bude vraćen u svoju domovinu Francusku. Stoga s olakšanjem objavljujemo da je Jules sinoć zračnim putem prebačen iz Generalnog medicinskog centra prefekture Mie, u Yokkaichiju, u Središnju sveučilišnu bolnicu u Nici, gdje je nedavno stigao. Jules je sada na intenzivnoj njezi, u jedinici profesora Raucoulesa i Ichaija, gdje će brigu o njemu nadzirati i prof. Paquis, vođa neurokirurgije.

Zahvalni smo što se sljedeća faza Julesova liječenja može nastaviti bliže kući, gdje on može biti okružen širom obitelji i prijateljima. Nemamo ništa osim riječi hvale za izvanrednu brigu koju je dobio u Generalnom medicinskom centru prefekture Mie od nesreće. Medicinskom osoblju te bolnice dugujemo ogroman dug zahvalnosti za sve što su učinili za Julesa i za našu obitelj, tijekom vrlo teškog vremena za nas. Posebno bismo htjeli zahvaliti doktorima Kamei i Yamamichi te gospodinu Oguri, koji su svi bili dio tima osoblja koje se u Japanu skrbilo za Julesa.”

>> Više pročitajte na GP1

>> Montezemolo: Bianchi je trebao biti budućnost Ferrarija

Komentara 1

JW
JW
18:55 19.11.2014.

Prekrasna vijest,od sveg srca mu želim da se šta prije i na najbolji mogući način oporavi!! Vrhunski vozač i vrhunski čovjek!! #ForzaJules

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije