Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u teškom stanju

Schumacherov oporavak je 'bolno spor', a troškovi liječenja su dosegli 13,5 mil. eura

Michael Schumacher
Foto: Press Association/PIXSELL
17.02.2015.
u 17:21

Pati od gubitka pamćenja, a može komunicirati samo pokretima očiju

Potpuni oporavak Michaela Schumachera nakon teške skijaške nesreće doživljene prije 14 mjeseci i dalje je upitan, u teškom je stanju, a troškovi liječenja već su dosegli iznos od 13,5 milijuna eura, pišu britanski mediji.

Njegov oporavak može se opisati kao "bolno spor", ograničeno je svjestan svoje okoline, a ne može hodati niti govoriti. Britanci još navode kako automobilistička legenda može samostalno sjediti u invalidskim kolicima te prepoznati članove obitelji. Pati od gubitka pamćenja, a može komunicirati samo pokretima očiju. Također, redovito ga podvrgavaju fizikalnoj terapiji kako bi se spriječila atrofija mišića.

Od izlaska iz klinike u Grenobleu, u rujnu 2014., 24 sata dnevno za njega skrbi liječnički tim od 15 članova.

Giorgio Terruzi, novinar Corriere della Serra, početkom godine otkrio je kako bivši prvak Formule 1 plače kada čuje glasove svoje djece i supruge.

>>'Schumacher zaplakao na glasove djece i supruge'

Komentara 11

Avatar maxist
maxist
17:52 17.02.2015.

neovisno o imenu to je teška ljudska drama ,očito dostupna samo milijarderu........Ne želim ni pomisliti tako nešto u sustavu HZZZ-a, a sigurno ni nitko od nas potencijalnih korisnika...

US
USA
18:05 17.02.2015.

Covjek je u karijeri zaradio stotine miliona eura, kakav je karakterom, vjerojatno ih je poduplao i sad ima srecu da ne mora moliti nikoga za nista. Evo recimo pametnjakovicu Patonu je to bezvezno trosenje..... sto vise reci

L0
luena 01
18:26 17.02.2015.

@Cupcake .... Tko ti kaze da je u Njemackoj besplatno lijecenje.... Zasto onda BKK meni svaki mjesec odbija skoro 200€ za zdravstveno ,zasto placam po danu koji provedem u bolnici 12€ ,ako je za svakog besplatno kako ti kazes??.... Nemojj nesto u javnost iznosit ako nisi siguran.... M.Schumacher nije nigdje u Njemackoj bio osiguran nego privatno ,ali to je druga stvar ,isto kao sto mu je i mjesto stanovanja bilo u Monacu a ne Njemackoj....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije