Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Monza

Nico Rosberg najbrži na drugom slobodnom treningu u Italiji

Nico Rosberg
Foto: Reuters (Ilustracija)
05.09.2014.
u 20:37

Nico Rosberg danas je bio brži Mercedesov vozač, ali valjda naglasiti da je Nijemac odvezao čak 41 krug dok je njegov momčadski kolega ponovno imao problem s bolidom

Nico Rosberg u Mercedesu postavio je najbrže vrijeme drugog slobodnog treninga u Monzi s vremenom 1:26.225. Šest stotinki sporiji bio je njegov momčadski kolega Lewis Hamilton dok je treće vrijeme odvozio Ferrarijev vozač Kimi Raikkonen koji je za Rosbergom kasnio samo jednu desetinku, piše GP1.

Mercedesovi vozači ponovno su bili najbrži, ovaj put na drugom slobodnom treningu. Nico Rosberg danas je bio brži Mercedesov vozač, ali valja naglasiti da je Nijemac odvezao čak 41 krug dok je njegov momčadski kolega ponovno imao problem s bolidom. Njegov W05 nije se htio upaliti pa je Hamilton propustio sat vremena, a iz Mercedesa su poslije rekli da su imali problem s elektronikom na Lewisovu bolidu. 

Britanac je na kraju ipak uspio odvoziti 16 krugova i postaviti drugo vrijeme treninga, sa samo šest tisućinki zaostatka. Treće vrijeme postavio je danas vrlo dobri Kimi Raikkonen u Ferrariju koji je osim toga imao dobar tempo u dužim stintovima.

Raikkonena slijedi momčadski kolega Fernando Alonso te Valtteri Bottas u Williamsu koji je bio vrlo brz u dužim simulacijama, imao je odličan tempo i vrlo konzistentne krugove, njih 6 s razlikom od samo jedne desetinke. Šesto vrijeme postavio je Jenson u Button u McLarenu, a sedmi je s identičnim vremenom bio Sebastian Vettel u Red Bullu. 

Krug najbrže desetorice zatvorili su Kevin Magnussen, Felipe Massa i Daniel Ricciardo. Najbrži bolid danas ponovno je bio Force Indijin VJM07, ovaj puta Nico Hulkenberg koji je zabilježio 348.8 km/h ali to nije pomoglo Force Indiji budući da su Perez i Hulkenberg završili na 11. i 12. mjestu. Dan za zaborav ponovno su imali vozači Lotusa, pogotovo Romain Grosjean kojeg smo u prijenosu uglavnom vidjeli izvan staze.
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije