Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Utrka u Barceloni

Nico Rosberg na VN Španjolske došao do prve pobjede u 2015.

Nico Rosberg
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
10.05.2015.
u 16:17

Drugi je bio njegov timski kolega Lewis Hamilton, a do trećeg mjesta je došao Sebastian Vettel u Ferrariju.

Mercedesov vozač Nico Rosberg je pobjednik VN Španjolske. Nijemac je imao vrlo dobar vikend u Barceloni – bio je solidan na slobodnim treninzima, osvojio je prvu startnu poziciju, a u današnjoj utrci je došao do svoje prve pobjede sezone, piše gp1.hr. Drugi je bio njegov timski kolega Lewis Hamilton, a do trećeg mjesta je došao Sebastian Vettel u Ferrariju.

Lewis Hamilton je izgubio poziciju na startu utrke, a dvije je zaradio Kimi Raikkonen prošavši oba Toro Rossova vozača. Nakon prvih nekoliko krugova poredak je više nalikovao pravom odnosu snaga među ekipama – pozicije su zaradili Felipe Massa i Pastor Maldonado, a najviše su izgubili Toro Rossovi vozači, pogotovo Carlos Sainz koji je nakon nekoliko krugova pao na 10. mjesto. Nico Rosberg je izgradio solidnu prednost dok se njegov timski kolega mučio iza Sebastiana Vettela na drugom mjestu.

U 14. krugu u boks odlazi Lewis Hamilton po novi set mekanih guma, a sljedeći krug isti potez radi i Sebastian Vettel te se na stazu vraća ispred aktualnog svjetskog prvaka. Nico Rosberg je zadržao vodeću poziciju nakon što je Kimi Raikkonen posljednji otišao u boks po tvrđu komponentu guma. Pastor Maldonado je nakon prvog ulaska u boks pao na začelje nakon velike štete na stražnjem krilu svog Lotusa, a u 27. krugu iz utrke odustaje Fernando Alonso zbog problema s kočnicama.

Lewis Hamilton nije uspio prestići Sebastiana Vettela pa u 33. krugu ponovno prvi odlazi u boks te se na stazu vraća na tvrdim gumama. Ferrari je išao na drugačiju strategiju pa Sebastian Vettel drugi puta po nove (tvrde) gume odlazi tek u 41. krugu, dok je timski kolega Kimi Raikkonen u sljedećem krugu otišao po mediume. Nico Rosberg je nakon posljednjeg posjeta boksu zadržao vodeću poziciju, a njegov timski kolega se nakon treće promjene guma vraća na drugo mjesto. Prednost Nice Rosberga je u tom trenutku iznosila 20 sekundi, a Nijemac je vladao stazom do samoga kraja i tako došao do prvog slavlja u 2015. 

Sebastian Vettel je utrku završio na trećem mjestu s velikim zaostatkom za pobjednikom, a Valtteri Bottas je ponovno odvozio odličnu utrku te je došao do četvrtog mjesta zadržavši svog sunarodnjaka u Ferrariju iza sebe. Felipe Massa u drugom Williamsu bio je šesti, a bodove su još osvojili Daniel Ricciardo, Romain Grosjean u Lotusu, Carlos Sainz u Toro Rossu i Daniil Kvjat u drugom Red Bullu.

>>Više o formuli 1 pročitajte na portalu gp1.hr.

>>Nico Rosberg na pole positionu za VN Španjolske

Komentara 2

DU
Deleted user
16:39 10.05.2015.

Da ponovim, zahvaljujući Blažićku i HRT-u više ne pratim F-1.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije