Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Formula 1

Lewis Hamilton na najboljoj startnoj poziciji u Monaku

Lewis Hamilton
Reuters/PIXSELL
23.05.2015.
u 17:50

Lewis Hamilton osvojio je najbolju startnu poziciju za VN Monaka, nakon što je njegov momčadski kolega Nico Rosberg u posljednjoj minuti blokirao kotače i uništio si posljednju priliku za napad

Lewis Hamilton osvojio je najbolju startnu poziciju za VN Monaka, nakon što je njegov momčadski kolega Nico Rosberg u posljednjoj minuti blokirao kotače i uništio si posljednju priliku za napad na najbolje vrijeme, piše GP1.

Q1

Vozači su odmah izašli van na stazu, a već u instalacijskim krugovima, kojih se vozilo dva, stvorila se gužva na stazi. Prvi mjerodavan krug postavio je Lewis Hamilton i odmah otišao ispod 1:17, minimalno je brži bio Rosberg, a Ferrariji su se smjestili na treće i četvrto mjesto. U međuvremenu je radio komunikacija otkrila da je očekivano vrijeme za prolaz bilo 1:18.0. U drugoj polovici prve runde je Button, u svojem drugom izlazu, prešao na meke gume, a Alonso je prvi put izašao, na mekšim gumama. Button je krugom za sedmo mjesto sebi omogućio lakše disanje, a Perez se zatim probio na treće mjesto, s kojeg su ga smijenili vozači Toro Rossa.
Loše kvalifikacije imao je Williams – imali su problema s bolidom, nisu mogli zagrijati gume, a presudio im je promet. U posljednjem brzom krugu za kojeg je imao goriva Valtteri Bottas je upao u gužvu i nije mogao odvesti krug s kojim bi prošao u drugu rundu. S njim su ispala oba Saubera i obje Marussije.

Q2

U njegovom prvom brzom krugu Alonsu se ugasio motor te je tako, bez pravog vremena, ostao petnaesti. Vettel je bio prvi s brzim krugom, a Button je došao na manje od sekunde ispod njega. Raikkonen je zatim uzeo drugo mjesto, a Rosberg odvozio najbolje vrijeme. Hamiltonovi problemi s pritiskom u gumama su se nastavili u prvom izlazu te je bio osam desetinki sporiji.
U drugom izlazu iznenađenje je bio Felipe Massa koji je na kraju ostao tek četrnaesti. Četrdeset sekundi prije kraja u prvom sektoru je proglašena žuta zastava, a to je Jensona Buttona, koji je u tom trenutku bio dvanaesti, vjerojatno koštalo McLarenovog prvog ovogodišnjeg prolaska u treću kvalifikacijsku rundu. Ispali su Grosjean, Button, Hulkenberg, Massa i Alonso. Napomenimo da Grosjean mora odslužiti kaznu zbog promjene mjenjača.

Q3

Tijekom stanke je palo nekoliko kapi kiše, no to nije uznemirilo vozače koji su svejedno vozili dva instalacijska kruga. Hamilton je u prvom izlazu bio brži od Rosberga, a iza njih su bili Vettel, četiri Crvena Bika te tek onda Kimi Raikkonen, više od dvije sekunde sporiji od Hamiltona. U drugom izlazu je, nakon dva instalacijska kruga, Rosberg blokirao kotače na kočenju za Sainte Devote te tako predao najbolju startnu poziciju Lewisu Hamiltonu, s obzirom da Ferrariji nisu mogli priprijetiti Mercedesima. Iz drugog reda će startati bivši momčadski kolege Vettel i Ricciardo, a iz trećeg Kvjat i Raikkonen. Toro Rosso je ponovno s dva bolida ušao u treću rundu, a njihovi će vozači startati osmi i deseti. Sergio Perez će startati sedmi, a Pastor Maldonado se prvi put ove sezone kvalificirao bolje od momčadskog kolege te će startati deveti.

VN Monaka, kvalifikacije:

 1. Lewis Hamilton   Mercedes             1:15.098
 2. Nico Rosberg     Mercedes               +0.342
 3. Sebastian Vettel Ferrari                +0.751
 4. Daniel Ricciardo Red Bull-Renault       +0.943
 5. Daniil Kvjat     Red Bull-Renault       +1.084
 6. Kimi Raikkonen   Ferrari                +1.329
 7. Sergio Perez     Force India-Mercedes   +1.710
 8. Carlos Sainz     Toro Rosso-Renault     +1.829
 9. Pastor Maldonado Lotus-Mercedes         +1.848
10. Max Verstappen   Toro Rosso-Renault     +1.859
11. Romain Grosjean  Lotus-Mercedes         +1.536
12. Jenson Button    McLaren-Honda          +1.622
13. Nico Hulkenberg  Force India-Mercedes   +1.752
14. Felipe Massa     Williams-Mercedes      +1.807
15. Fernando Alonso  McLaren-Honda         +11.161
16. Felipe Nasr      Sauber-Ferrari         +1.583
17. Valtteri Bottas  Williams-Mercedes      +1.906
18. Marcus Ericsson  Sauber-Ferrari         +1.985
19. Will Stevens     Marussia-Ferrari       +4.127
20. Roberto Merhi    Marussia-Ferrari       +4.376

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije