Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Formula 1

Staza u Meksiku zadržala prepoznatljivi 'karakter'

Formula 1
Reuters (Ilustracija)
13.08.2015.
u 23:00

Radovi na stazi su još uvijek u tijeku, ali Whiting ne sumnja da će oni biti dovršeni na vrijeme.

Direktor utrka Formule 1, 63-godišnji Charlie Whiting, kaže da je obnovljena staza Hermanos Rodriguez u Meksiku zadržala karakteristike originalne izvedbe, na kojoj su se F1 utrke održavale od 1963. do 1970., te od 1986. do 1992. Staza se ove godine vraća u kalendar nakon 23 godine izbivanja, a trkaći vikend je na rasporedu od 30. listopada do 1. studenoga.

Iako je modernizirana kako bi zadovoljila najnovije sigurnosne standarde, Whiting dodaje da su mnoge bitne značajke ostale iste.

- Staza je vrlo zanimljiva. Pokušali smo zadržati karakteristike prethodne izvedbe, osim posljednjeg zavoja (Peratalda), ali siguran sam da ste toga svjesni. Brzi zavoji, od kojih se sastojala stara staza, ostat će zadržani, ali malo poravnati kako bi nam dali više izletnih zona i sličnih stvari. Međutim, osnovna karakteristika će biti vrlo slična.”

Radovi na stazi su još uvijek u tijeku, ali Whiting ne sumnja da će oni biti dovršeni na vrijeme:

- Mislim da dobro napreduju. Bio sam na raznim stazama te sam bio uključen u faze razvoja na mnogim stazama u posljednjih 20 godina pa mogu vidjeti veliku količinu napora koja se ulaže u radove na ovoj stazi. Potpuno sam uvjeren da će sve biti gotovo na vrijeme i napravljeno izuzetno dobro.

>> Više o F1 čitajte na GP1.hr

>> Nakon 21 godinu povratak najbržih vozača u Meksiko

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije