Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatsko tržište

Prodaja automobila i dalje raste, evo koju marku i model Hrvati najviše kupuju

VW Golf
Foto: Fabrizio Bensch/REUTERS/PIXSELL
11.10.2016.
u 10:20

Novoregistriranih je automobila u rujnu ukupno bilo 2586, a od početka godine ukupno je prodano 34.916 novih automobila

Po jedan Tesla i Infiniti, po dva Lexusa i Subarua, po četiri Jaguara i Porschea. Dno je to popisa najprodavanijih marki na hrvatskom tržištu novih automobila u rujnu.

Novoregistriranih je automobila u proteklom mjesecu ukupno bilo 2586, pa se rujan pokazao boljim od tradicionalno najslabijeg kolovoza, ali i od siječnja i veljače. Bolji je i od lanjskoga rujna, kad je u Hrvatskoj bilo 2189 novoregistriranih osobnih automobila. Na našem je tržištu ove godine do kraja rujna ukupno prodano 34.916 novih automobila, dok je u jednakom razdoblju prošle godine zabilježena prodaja 28.817 auta.

Na vrhu popisa najtraženijih marki i dalje je Volkswagen s 380 primjeraka prodanih u rujnu, odnosno 4890 na godišnjoj razini. Ukupno drugoplasirani Opel u rujnu je zabilježio 151 prodani automobil, što nije drugi najbolji rujanski rezultat, ali je dovoljno za ovogodišnjih 3536 vozila. Treće mjesto drži Renault s rujanskih 199 odnosno ovogodišnjih 3000 prodanih automobila. Najprodavaniji model i dalje je VW Golf.

>> Dobavljači zaustavili proizvodnju VW-ovog Golfa

>> Clio prestigao Golf, ali građanima je najdraža - Vitara

Komentara 11

Avatar R & I
R & I
10:48 11.10.2016.

Mnogi. u bankrotu... a auta se prodavaju kao mlijeko....

KO
korisniksb
14:30 11.10.2016.

Neznam samo od kuda te statistike,majku vam bozju,saloni prazni,nigdje nikoga.Odite malo po tim autokucama pa vidite iz prve ruke.Prestanite vise lagati.Svaki dan prolazim poted jednog autosalona,neki puta moram i stati jer je semafor,muzic koji unutra radi moze zavrsiti fax ako nije,i onda vi o prodaji kako je porasla.

Avatar VitoВН
VitoВН
12:05 11.10.2016.

Reno polako pada s prvog mjesta, drugog, sada je treći, bit će zadnji. Nekvaliteta auta dovodi do toga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije