Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Bacanje novca'

Nove prijevare u BiH, vozači kupuju tablete za uštedu goriva

Gorivo
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
27.05.2015.
u 13:11

Građani se hvataju za slamku spasa, ali jedina prava ušteda je smirena vožnja

Tablete za uštedu goriva, novi su aditiv kojim se koriste pojedini bh. vozači. U vremenu opće krize svi se hvataju za neku slamku, tako se vozači hvataju za uštedu goriva od 7 do 30 posto, kako se spektakularno najavljuju takve tablete. – To je sjajan strani proizvod koji omogućuje, ovisno o motoru, uštedu goriva od 7 do 30 posto te smanjuje štetnost plinova, a povećava se i rok trajanja uređaja u automobilu, kao i njegova snaga – govori nam jedan od prodavača u BiH.

Proizvodi za sve

Radi se o kapsuli koja se najavljuje kao mala tableta koja se stavi u spremnik automobila, te se gorivo razbija na molekularnoj razini u puno manjih dijelova. Bit je da se dobije općenito bolje djelovanje, duže trajanje motora i velike uštede na gorivu. Ipak, kontaktirali smo i ovlaštene servisere koji se o ovakvim kapsulama nisu izrazili pozitivno.

– Iskreno, mi nismo dobivali nikakve preporuke za takve kapsule, zato ih i ne preporučujemo vozačima, kazali su nam u jednoj ovlaštenoj tvrtki za servisiranje vozila. A i stručnjaci takve načine uštede goriva ne odobravaju. “Danas u svakoj životnoj sferi imate proizvod za sve, no to ne znači da je koristan ili djelotvoran. Slična priča je i s aditivima za gorivo. Naša želja da smanjimo potrošnju goriva i da ga bolje iskoristimo dovela je do toga da su se određeni ljudi sjetili kako bi gorivu bilo dobro dodavati pomoćna sredstva.

Smanjenje potrošnje

Ipak, prema mišljenju američke Agencije za zaštitu okoliša, aditivi su čisto bacanje novca, a kad to kaže jedno takvo tijelo, priča dobiva sasvim drugu dimenziju”, objavio je Metro-portal čiji stručnjaci u nastavku zaključuju kako je puno mitova o tome kako se može uštedjeti na gorivu i smanjiti potrošnja.

>> Audi nakon e-diesela napravio e-benzin, ima oktanski broj 100

Komentara 3

Avatar dr. Evil
dr. Evil
13:26 27.05.2015.

što se tiče goriva, cijena goriva itd... jedina tableta koja dokazano pomaže je tableta za smirenje.

Avatar @promatrač
@promatrač
14:07 27.05.2015.

Ja ću ove tabletice isto probati.. Kolko puta dnevno se uzimaju... da li prije ili nakon jela ?

Avatar Crnokošuljaš
Crnokošuljaš
22:57 27.05.2015.

Pa bosanci ko bosanci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije