Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA TESTU

Honda NC 750 XA okretna je i lagana za upravljanje

Honda NC 750 XA
19.09.2014.
u 21:40

Za 59 tisuća kuna dobivate vrlo solidan motocikl koji se odlično snalazi u gradu, a dostatan je i za izlete vikendom

Honda je za ovu sezonu pripremila pomlađeno izdanje NC linije modela, a jedan od bitnijih pomaka na bolje svakako je pogonski stroj povećanog obujma. I dok je dosadašnje izdanje imalo obujam od 670 kubičnih centimetara, sad je tu 745 ccm. To znači da je vozaču pri 6250 o/min na raspolaganju snaga od 55 KS, dok je pri 475 okretaja tu i 68 Nm maksimalnog okretnog momenta. Snaga je povećana za više od 10 posto, što nije mala stvar. To povećanje snage osjetno je pri većim brzinama, odnosno pri većem broju okretaja. Doduše, nećete imati osjećaj da NC 750 XA ‘puca’ od snage, no ima je dovoljno.

Ističe se i lakoćom upravljanja te udobnošću. Posao nas je natjerao da u jednom danu prevalimo dva puta po 250 kilometara, a imali smo i kišne dionice. Dio testa odrađen je po autocesti, a dio na otvorenoj cesti, kroz Gorski kotar. Iznenadila nas je zavidna razina poslušnosti. Ni nakon više od 500 kilometara u jednom danu nismo osjećali umor - ni zbog uspravnog sjedenja kad se osjeća otpor zraka, ali i zahvaljujući dosta prostranom i udobnom sjedalu. Okretnost smo isprobali i u gradskom prometu, gdje nismo imali nikakvih zamjerki.

Za pohvalu je i rješenje s lažnim spremnikom goriva. To je, naime, spremnik za odlaganje kacige i sitnica, a bez problema prima i integralnu kacigu. Opremljen je i putnim računalom, koje doduše ponekad zna biti neposlušno te na parcijalnom brojaču kilometre broji, odnosno poništava prema nekom svom, nama nejasnom pravilu. S dosta brzom vožnjom autocestom, te bez previše štednje na otvorenoj cesti, putno računalo pokazalo je potrošnju od 5,1 l/100 km. U svakodnevnom prometu, u kombinaciji gradske i otvorene ceste, potrošnja se kretala oko 4 litre. Vrlo dobro!

>> Aprilia SR MAX - skuter i za duža putovanja

>> Tehnološka revolucija nije zaobišla ni dvokotače

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Linux
Linux
09:11 20.09.2014.

tko ne zna sto valja, zna procitati natpis "honda"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije