Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPOPRAVLJIVI FRANCUZ

Skidanje majice samo je jedan incident, pogledajte što je sve činio u karijeri

Mahiedine Mekhissi-Benabbad
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/4
15.08.2014.
u 16:05

Mnogi zbog njegova ponašanja zagovaraju trajnu diskvalifikaciju, ali uspjesi mu idu na ruku pa su nadležna tijela popustljivija no što bi bila u nekom drugom slučaju.

Francuz Mahiedine Mekhissi-Benabbad ostat će poznat po tome da je nekoliko metara prije uvjerljive pobjede na 3000 metara u finalu Europskog prvenstva skinuo majicu, prošao tako kroz cilj i zaradio diskvalifikaciju. Ali to je samo blaži incident u odnosu na one koje je činio u prošlosti.

Možda mu ni nije bilo do zlata jer ima već dva europska, ono iz 2010. i 2012. godine, ali to je manje bitno. Problem je što konstantno čini nesportske stvari, pa je tako prvi put u centar pažnje dospio 2010. na Europskom prvenstvu u Barceloni, kad je natjerao maskotu da klekne pred njim, a potom ju je gurnuo.

Da ima problem s maskotama potvrdio je i 2012. na Europskom prvenstvu u Helsinkiju, kad je nakon osvajanja zlatne medalje prišao maskoti, izbio joj majicu iz ruke i odgurnuo je. U tom kostimu bila je 14-godišnja djevojčica.

No najveći incident, koji ga je koštao devet mjeseci suspenzije, 1500 eura kazne i 50 sati društvenog rada, jest svakako onaj 22. srpnja 2011. na mitingu Dijamantne lige u Monacu. Nakon utrke na 1500 metara ušao je u verbalni sukob s kolegom iz reprezentacije Mehdijem Baalom, a sve je preraslo u šaketanje pa su intervenirali djelatnici kraj atletske staze.

Mnogi zbog njegova ponašanja zagovaraju trajnu diskvalifikaciju, ali uspjesi mu idu na ruku pa su nadležna tijela popustljivija no što bi bila u nekom drugom slučaju. Samo treba držati maskote što dalje od njega...

>> Kakva pogreška! Skinuo majicu pred ciljem i ostao bez zlata

Komentara 2

DU
duhsveti
16:16 15.08.2014.

Francuz Mahiedine Mekhissi-Benabbad bahahahahahahahahaha

GZ
glas_zumara
16:54 15.08.2014.

dobro ovaj nije bas dobro, ali ovo saketanje mu nejde na dusu, jasno se vidi da ga je ovaj ko sonjo udario i onda poco bezat ko jos veci sonjo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije