Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽENSKI VIS

Šimić oduševljena, prvi je put ujutro preskočila 1,90 m

Ana Simic
Foto: REUTERS/Heiko Junge/NTB Scanpix
05.07.2014.
u 11:30

Bit će to danas malo svjetsko prvenstvo. Od prvih dvanaest nema samo vodeće na rang-listi, Ruskinje Ane Čičerove. Ostale su tu...

Najbolje tri hrvatske atletičarke danas će nastupiti na mitingu Dijamante lige u Parizu – Sandra Perković u bacanju diska, Blanka Vlašić i Ana Šimić u visu. Dvije od tri, Sandra i Ana, vode u redoslijedu svojih disciplina za ukupnu pobjedu.

Sandra napada rekord

- Super se osjećam, uspjela sam se malo oporaviti u Medulinu od napornih putovanja. U Pariz sam došla dva dana prije mitinga kako bi se što brže priviknula na uvjete. Kažu da će danas padati kiša. Nadam se da je to kriva prognoza - rekla je Sandra Perković.

Rekord pariškog mitinga je 65,53 metara, a postigla ga je Kubanka Barrios 2010. godine.

- Vjerujem da ću nadmašiti taj rekord. Konkurencija je jaka. Od prvih deset sa svjetske rang-liste dolazi nas osam. Nema tek Nadine Müller, koja ima treći hitac ove sezone, te Litavke Zinaide Sendriute, koja ima šesti rezultat. Opet, od deset prijavljenih devet ima hice preko 65 metara. Jasno, kad se dobro osjećam teško da me netko može ugroziti, ali ne želim ništa unaprijed predviđati ili prognozirati - rekla je Sandra Perković.

Blanka Vlašić je četiri puta zaredom pobjeđivala u Parizu, od 2007. do 2010. godine. Lani je bila treća.

- S obzirom na listu suparnica, očekujem u Parizu rezultate na visokoj razini. Doći će sve najbolje osim Ane Čičerove, dakle bit će to, možda, najjači miting ove godine. Veselim se skakati u Saint-Denisu jer je tamo uvijek odlična atmosfera - istaknula je Blanka.

Ana želi zadržati vodstvo

Na startnoj listi, među ostalim, po dvije Ruskinje (Kučina, Gordjejeva), Poljakinje (Lićwinko, Kasprzycka) i Amerikanke (Barrett, McPherson). Posebno treba istaknuti Iniku McPherson, koja je 29. lipnja na Prvenstvu SAD-a u Sacramentu preskočila dva metra.

- Vidjet ćemo kako će se Inika snaći u ovoj konkurenciji. Nama je cilj prvo preskočiti preko 1,95 metara, a sve ostalo bit će dodatni bonus - rekao je Edo Josipović, trener Ane Šimić.

Nakon tri mitinga Ana je u vodstvu sa pet bodova, ispred Čičerove i Kučine koje imaju po četiri, dok Beitia, Kasprzycka, McPherson i Vlašić imaju po dva boda.

- Naravno da bi bilo lijepo kada bi bili na postolju i kada bi osvojili još koji bod. Idealno bi bilo kada bi Ana zadržala vodeće mjesto. Nema Čičerove, ali tu je Kučina - istaknuo je Josipović.

Ana se pak pohvalila sa odličnim jutarnjim skokovima.

- Prvi sam put na treningu ujutro preskočila preko 1,90 metara. To je za mene jako dobro. Inače, na treninzima ne skačem veće visine od 1,93 metra premda ljudi misle kako se na treninzima diže letvica na dva metra - rekla je Ana Šimić.

>>Blanka uoči Pariza: Očekujem rezultate na visokoj razini

>>Stube ispred mene strme su kao i svi truda vrijedni usponi

Komentara 1

MA
marko61
18:19 05.07.2014.

Cestitke za sve tri a posebno za Anu Simic moje gore list,sretno i uspjesno u svin buducim takmicenjima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije