MORA FINANCIRATI I GRADNJU

ZET preuzima sljemensku žičaru

Foto: Grad Zagreb
ZET preuzima sljemensku žičaru
11.04.2019.
u 15:15
Nekadašnji najveći Holdingov gubitaš najvjerojatnije će novac namaknuti kreditom
Pogledaj originalni članak

Neka upravitelj žičare sljedećih 15 godina bude ZET, a na sebe odmah neka preuzme i financiranje njezine izgradnje – ovako, u najkraćim crtama, izgleda prijedlog Grada o kojem će 18. travnja odlučivati Skupština.

Može li ili ne može, ali najvjerojatnije s potvrdnim odgovorom jer bandićevci i HDZ u Ćirilometodskoj 5 drže većinu, ZET biti taj koji će morati namaknuti novac za ovaj projekt, odlučit će upravo gradski parlament, u kojem već sada oporba upozorava kako je to zapravo vrlo loš plan.

U obrazloženju Grada ne postoji objašnjenje odakle će točno ZET uzeti novac potreban za dovršetak žičare, a nagađa se da će to biti iz komercijalnih banaka, odnosno kreditom, dok je, s druge strane, posve jasno da u gradskoj blagajni dovoljno kuna da se dovrši projekt koji košta 500 milijuna jednostavno nema.

U proračunu za ovu godinu za izgradnju tog puta do Sljemena predviđeno je 29 milijuna kuna, dok je u projekcijama za sljedeću tek 50 milijuna, a godina je to u kojoj bi žičara trebala biti dovršena.

– ZET od 1891. godine u Zagrebu pruža uslugu javnog gradskog prijevoza, a do zatvaranja prethodne žičare pružao je i uslugu prijevoza njome. Predlaže se da upravitelj žičare Sljeme bude ZET s obzirom na to da raspolaže stručnim i tehničkim uvjetima potrebnim za uspješno upravljanje žičarom – zašto ZET sad “uskače” u kombinaciju oko gradnje objašnjavaju u Gradu.

Održan prosvjed 'Ne damo Kino Europa'

GUVERNERKA ZGROZILA AMERIKU

'Bio je gadan i zao. Smrdio je i ganjao djecu. Jarac je poskočio i ispalila sam hitac'

Priznanje je objavila u svojoj knjizi „Nema povratka“ koja je mješavina autobiografije, političkih analiza napada na demokrate, kako bi lustrirala odlučnost da provodi teške odluke. Svoga psa Cricketa odvezla je do šljunčare i jednostavno ga upucala. "To nije bio ugodan posao, ali morao se obaviti", napisala je. Kad ju je već uhvatio trenutak iskrenosti, političarka na koju Trump ozbiljno računa, priznala je i da je usmrtila jarca kojeg je držala njezina obitelj

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 15

AE
Aedes2017
15:55 11.04.2019.

Što ima ZET preuzeti ..tri izvrtane rupe za pilote ?Znalo se odmah da Grad nema love ! Lagali su nam opet !!!

Avatar Admin smetlar
Admin smetlar
17:24 11.04.2019.

ZET???bravo bandiću!

RP
rpzagreb
20:48 11.04.2019.

Iako se sve vidjelo već prije puno godina, laži, prevare, lažna prediborna obećanja itd nakon svega samo je jedan zaključak.....nikada mu više ne treba dati niti jedan jedini glas.