Samoborski poduzetnici

Želimo graditi luksuzni kamp, a Grad nam neće prodati 6500 m2 za cestu

Foto: Josip Regović/Pixsell
Franjo Vlahović
Foto: Josip Regović/Pixsell
Franjo Vlahović
28.05.2019.
u 22:57
U Gradu kažu da su i te kako zainteresirani za Vlahovićev plan, ali je problem u tome, ističu, što nije donio odgovarajuću dokumentaciju temeljem koje bi pokrenuli prodaju zemljišta
Pogledaj originalni članak

Ekstraluksuzni kamp, kaže samoborski poduzetnik Franjo Vlahović, dolazi u ove krajeve. U glamping smještaju od 36.500 kvadrata, dodaje, spavat će se u komfornim drvenim bungalovima, gosti će objedovati u najfinijem restoranu, a bude li im vruće, moći će se osvježiti u bazenima. Poseban dio namijenjen je za staju i konje koje će se moći jahati, a u planu su i animatori, zabave..., opisuje Vlahović projekt vrijedan 1,3 milijuna eura koji realizira sa sinom Vedranom i slovenskim partnerom Sandijem Tršinarom.

Zapelo na dokumentaciji

Tako bi barem trebalo biti, no planovi stoje jer se stariji Vlahović još nije uspio dogovoriti s Gradom Samoborom o dijelu terena za kamp. Njegov sin, naime, posjeduje zemljište od 30.000 četvornih metara na pola puta između autoceste prema Ljubljani i Samobora, ali mu nedostaje 6500 kvadrata za pristupnu prometnicu. Kupio bi dio gradskog zemljišta koje se nalazi tik uz njegovo, no Grad ga odbija prodati.

– Taj je teren zapušten, obrastao, nitko ga ne koristi već 40 godina osim da onamo doveze smeće. Bio sam na dva sastanka, slao pismene zahtjeve, no nema razumijevanja – žali se Franjo Vlahović, koji je prije u Samoboru imao klaonicu, a još prije radio je 13 godina u Njemačkoj.

– Vratio sam se jer želim učiniti nešto za svoj kraj, a oni nisu zainteresirani. Ali neću odustati – odlučan je poduzetnik.

No, u Gradu kažu da su i te kako zainteresirani za Vlahovićev plan, ali je problem u tome, ističu, što nije donio odgovarajuću dokumentaciju temeljem koje bi pokrenuli prodaju zemljišta.

Zainteresirani smo, ali...

– Nije predao zadovoljavajući idejni projekt, a slijedom toga ni poslovni plan i glavni projekt. Naravno da smo zainteresirani za realizaciju projekta od gospodarskog i turističkog značaja, no za to moraju biti ostvareni svi nužni stručni i pravni preduvjeti – kažu u gradskoj upravi.

Vlahović, međutim, ne vidi što nije u redu s idejnim projektom koji je predao, a glavni projekt i poslovni plan, ističe, i ne može izraditi dok se ne riješi pitanje zemljišta.

– To je izvan logike. Ne mogu crtati glavni projekt sa zemljištem koje nemam. Tek nakon dogovora s Gradom, mogu finalizirati planove – objašnjava Vlahović.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

AR
Arger
23:12 28.05.2019.

Jbt pa i ja bi gradio autokamp uz Jadransku magistralu pa mi drzava nezeli prodati zemljiste po 10€ kvadrat.....Pozivam novinare vecernjeg da navrate i do mene pa da naprave neki intervju i clanak o meni.

DO
doremifas
23:48 28.05.2019.

Ma oni bi to besplatno ...

DU
Deleted user
14:57 29.05.2019.

Oni bi 6000 kvadrata zabadava... I kaj je to "najfiniji restaurant"??? Ma dajte: svaki je danas "poduzetnik" samo zato kaj je jako prije imal klaonicu a prije delal u Njemačkoj... To je naravno sjajna kvalifikacija za otvaranje kampa... I to na mestu na kojem nema ni dašak šanse za uspjeh... A onaj u Sloveniji ima krovopokrivački obrt. Isto sjajna kvalifikacija za tu djelatnost...