Odabrali čuvare

Zaštitarski posao opet i suprugu pročelnice

Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
Zaštitarski posao opet i suprugu pročelnice
25.09.2018.
u 14:48
Za 84 milijuna kuna Grad i Holding čuvat će zaštitari tvrtki Sokol, V grupa, Sigurnost i Bilić-Erić
Pogledaj originalni članak

Gradsku upravu, Holding, Zoološki vrt te park Maksimir za 84 milijuna kuna čuvat će zaštitari tvrtki Sokol, V grupa, Sigurnost i Bilić-Erić. Radit će to godinu dana, piše u dokumentima koje će potpisati tvrtke i Grad, a za svaki posao sklapat će ugovor po potrebi. Zajednica je to ponuditelja koja je i dosad obavljala zaštitarske poslove za Grad, a i te su tvrtke jedine koje su se, zajedničkim snagama, javile na natječaj koji je raspisan početkom srpnja.

Ranije, podsjetimo, nisu bile prijateljski raspoložene jedna prema drugoj pa je čelnik Sokola Zlatko Marić optuživao gradonačelnika Milana Bandića da je za posao uzeo V grupu jer mu je “vlasnik kum”, a govorilo se i o potencijalnom sukobu interesa kad je u pitanju tvrtka Bilić-Erić jer jedan je od njezinih direktora Matija Jozić, suprug pročelnice Gradskog ureda za gospodarstvo Mirke Jozić.

Zaštitari koje će Grad angažirati čuvat će stanove, poslovne prostore i komplekse na području grada, a natječajem su im propisane i ovlasti.

Oni će moći provjeravati identitet osoba, davati upozorenja i zapovijedi, privremeno ograničavati slobodu kretanja, pregledavati osobe, predmete i prometna sredstva, osiguravati mjesta događaja, upotrijebiti tjelesnu snagu, ali i vatreno oružje. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

HE
herojulice
15:57 25.09.2018.

"Natječajem su im propisane ovlasti". Opet iznad zakona. Dajte sada još Zetovcima nošenje i uporabu oružja. Stručno i transparentno.

DU
Deleted user
15:28 25.09.2018.

Jos koju godinu svi stanovnici hrvatske bit i ce u tzv.sukobu interesa... ....sto je to sukob interesa ...zasto je kain ubio abela zbog sukoba interesa ili zato sto ga je jako udario ....svi politicari od najmanjeg do najveceg su u tzv.sukobu interesa jer raspolazu tudjim novcem ....mesic je svojedobno cacica nazvao jednim od najvecih kriminalaca ... ...a sad je u koaliciji s plenkovicem ...gdje je kraj a gdje pocetak

Avatar maxist
maxist
15:46 25.09.2018.

Pauci uče plesti od rodijačke mafije.......