Drugo ruho

Zagrepčanke se proslavile svijetom oslikavanjem tenisica

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
tenisice (1)
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
tenisice (1)
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
tenisice (1)
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
tenisice (1)
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
tenisice (1)
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
tenisice (1)
06.09.2012.
u 14:56
Ljudmila i Maja crtanjem obući daju novi sjaj. Izrada po paru tenisica traje i osam sati, stavljaju i simbole po želji te ozbiljne i šaljive poruke
Pogledaj originalni članak

– Sve je počelo prije tri godine kad smo jednoj od nas trebali kupiti poklon za rođendan. Htjele smo napraviti nešto originalno pa smo oslikale bijelu tenisicu Startas i predali je kao čestitku. Nema čovjeka koji prijateljicu nije pitao kakva je to tenisica i gdje ju je kupila, a mi smo ih onda počele izrađivati kao dar za Božić. Nakon godinu dana otvorile smo i obrt – otkrile su Ljudmila Mihajlović i Maja Žirovčić svoju poslovnu priču. Kad su počele izradu Shuz-ica, kako su se nazvale, bilo ih je šest, no sad su ostale one, kao duo. Donedavno su se tenisice prodavale samo preko Facebooka, a sad imaju svoju web stranicu, te dio prodaju u dućanu u Ilici. Sudjeluju na modnim sajmovima, a većinu tenisica rade prema narudžbi pa uvijek ima i posebnih želja.

– Jedna je djevojka platila tenisice unaprijed, namijenila ih jednom dečku te zaželjela da na njima napišemo ‘Fuckoff’ i pošaljemo poštom. Morale smo ukomponirati i smajlića, pa nije bilo neugodnosti, ali smo se zapitale – priča Maja. Sad najviše prodaju tzv. Wedding shoes, koje mladenke kupuju da “se ne pate” u cipelama s velikim potpeticama.

– Radile smo i jedne koje je naručila kuma za prijateljicu. Željela je da na jednoj naslikamo njen život prije vjenčanja, a na drugoj simbole što znače početak braka – priča Ljudmila.

Svaki par izrade za dva-tri sata, kompliciranije modele i za osam sati, a 30-ak pari mjesečno izrađuju u sobi u Majinu stanu. Tenisice, po cijeni od 400 do 450 kuna, kupuju i stranci kao suvenir, uzmu one oslikane licitarskim srcima i šestinskim kišobranima ili s natpisom “I love Zagreb”.

Želja im je proširiti ponudu, pa uskoro počinju oslikavati i torbe, a Maja i Ljudmila žele se okušati i na inozemnom tržištu.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.