UZNEMIRILI IH MiG-ovi

Zagrepčani ljutiti zbog glasnog preleta: 'Pa kome je to palo na pamet 15 minuta nakon sirena?!

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
U sklopu zajedničkih vojnih vježbi Hrvatske i Francuske MiG-ovi presreli Rafale te ih otpratili do do Zračne luke "Franjo Tuđman"
Foto: Ravnateljstvo civilne zaštite
Sirene
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
MiG-ovi presreli Rafale te ih otpratili do do Zračne luke "Franjo Tuđman"
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
Knin: Svečani program i dolazak državnih dužnosnika povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja
02.07.2022.
u 12:56
Prije probijanja zvučnog zida, u 12 sati čule su se i sirene. One su, naime, uobičajene za svaku prvu subotu u mjesecu jer se radi o provjeri sustava javnog uzbunjivanja
Pogledaj originalni članak

Malo iza podneva snažan je zvuk zabrinuo Zagrepčane. Mnogi su odmah ispravno zaključili da se ne radi o potresu koji su dosta zastrašivali građane posljednje 2,5 godine. Ovog puta riječ je bila o trening letovima vojnih zrakoplova MiG. Građani su brzo na internetu potražili odgovore, ali su pritom i izrazili svoje veliko nezadovoljstvo zbog uznemiravanja.

- Ovo je strašno. Kuhala sam ručak i grunulo je odjednom da sam mislila da će mi prozore izbiti na stanu. Grozno. - rekla nam je uznemirena čitateljica iz Novog Zagreba.

- Mislila sam da je Grički top jer sam taman pila kavu u centru, ali mi nije bilo jasno kad sam pogledala na sat. Nije svejedno. - komentirala nam je čitateljica koju smo zatekli u jednom kafiću na Tomislavcu.

- Ovo je debilno. U vrijeme rata u Ukrajini i 15 minuta nakon što sviraju sirene, pa kome je to palo napamet. - kazao nam je čitatelj s Črnomerca.

Brojni građani informacije su potražili na Facebooku gdje su nakon otkrivanja što se dogodilo izrazili svoje nezadovoljstvo. 

VIDEO I sirene u podne su iznenadile neke građane na Trgu u Zagrebu

- I naravno nitko nije obavijestio građane. Panika, strah i neznanje je još jedan vid maltretiranja nacije. Bravo naša cijenjena Vlado - stoji u jednom od komentara.

Kako su naveli neki građani, pomislili su da je riječ o eksploziji te su im se zatresli prozori u domovima.  

- Sve se streslo nakon što je grunulo, kao neka eksplozija - navela je jedna korisnica. 

Prije probijanja zvučnog zida, u 12 sati čule su se i sirene. One su, naime, uobičajene za svaku prvu subotu u mjesecu jer se radi o, kako navodi Civilna zaštita, provjeri sustava javnog uzbunjivanja.

- Redovno ispitivanje ispravnosti sustava javnog uzbunjivanja provodi se svake prve subote u mjesecu u 12:00 sati oglašavanjem znaka "prestanak opasnosti“, čime se kontrolira funkcionalnost sustava javnog uzbunjivanja, a ujedno uvježbava rukovanje sustavom i provjerava djelotvornosti protokola potpisanih s elektroničkim medijima - navodi Civilna zaštita.

Foto: Ravnateljstvo civilne zaštite

 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 52

B2
bordon 2
13:30 02.07.2022.

Hrvatski avioni lete hrvatskim nebom. Tako treba i biti.

MO
morituriite
13:49 02.07.2022.

Jao, koje li gospode! Bolje bi im bilo da su ljutiti zbog smeća u kojem se valjaju.

TV
Tvoje
13:35 02.07.2022.

Nije dobro pretjerivati.