podzemna garaža

Zagrebački SDP protiv izgradnje garaže na Trgu Republike Hrvatske

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
Zagrebački SDP protiv izgradnje garaže na Trgu Republike Hrvatske
17.09.2018.
u 11:15
Izgradnja na lokaciji uz Dječju bolnicu u Klaićevoj bila bi tri puta jeftinija od one uz HNK na Trgu Republike Hrvatske, ustvrdio je predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras
Pogledaj originalni članak

Zagrebački SDP u ponedjeljak se oštro usprotivio namjeri gradonačelnika Milana Bandića da gradi podzemnu garažu ispod HNK te inzistira da se krene s izgradnjom garaže na lokaciji srednjoškolskog igrališta "Savska-Kačićeva-Klaićeva-Kršnjavoga".

Izgradnja na lokaciji uz Dječju bolnicu u Klaićevoj bila bi tri puta jeftinija od one uz HNK na Trgu Republike Hrvatske, ustvrdio je predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras na konferenciji za novinare.

Predsjednik Vijeća gradske četvrti Donji grad Petar Paradžik slaže se da se program nedostatka parkirnih mjesta u središtu Zagreba mora rješavati, no ovo što sada želi napraviti Bandić s garažom ispod HNK, po njegovoj je ocjeni "opet pogodovanje nečijim interesima".

Maras poručuje da treba zaustaviti Bandićev ekshibicionizam u kopiranju ideja drugih europskih metropola po načelu "što skuplje, to bolje".

SDP se zalaže za racionalno upravljanje gradskim novcem, istaknuo je Maras.

>> Pogledajte video: Razgovor s Bojanom Glavaševićem

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 15

DU
Deleted user
18:05 17.09.2018.

Definitivno je sigurno. Ako je Maras protiv onda je to za grad Zagreb i Republiku Hrvatsku dobro.

HE
herojulice
15:10 17.09.2018.

Predlažem pravljenje megakompleksa podzemne garaže na Trgu Stjepana Radića, ispod Lisinskog, ispod bivše zgrade Zagrebačke banke, ispod Paromlina, ispod suda, ispod Sveučilišne knjižnice i ispod fontana.

BL
Blomberg
11:07 21.09.2018.

Dobro sad Maras sim ili tam , ali realno gledano garazu graditi u starom centru je glupost , jedino da su svi prilazi do garaze vec iz daljine podzemni, ali ovako kao u Varsavskoj bilo bi to unistavajuce za nas stari voljeni centar, a i u skoroj buducnosi smetala bi ta garaza nasem "neizbjeznom" metrou, koji vec kuca na vrata, samo ne sa Bandicem.