Humanitarna akcija

Zagrebački frizeri i obrtnici doniraju namještaj kolegama stradalima u petrinjskom potresu

Foto: nikola cutuk
Zagrebački frizeri i obrtnici doniraju namještaj kolegama stradalima u petrinjskom potresu
25.04.2021.
u 15:04
Inventar i oprema koji su prikupili frizeri u ponedjeljak će biti doniran Ivani Miočević, vlasnici oštećenog frizerskog salona u Petrinji
Pogledaj originalni članak

Nakon razornog potresa koji je pogodio Sisačko-moslavačku županiju, brojni su obrtnici - frizeri i kozmetičari ostali bez svojih salona u kojima su radili. Kako bi im se pomoglo da što prije ponovno započnu s poslom, kolege su u više od 25 frizerskih i kozmetičkih salona uputile pomoć u obliku sitnijeg inventara i opreme. 

Tri frizerska salona nažalost su totalno uništena te njima nije bilo moguće niti pristupiti niti izvući bilo kakvu opremu. Upravo za njih, sredinom ožujka pokrenuta je akcija kojom su se prikupljala sredstva za kupovinu novog inventara i frizerske opreme.  

Ceh frizera i kozmetičara je s Udruženjem obrtnika grada Zagreba i  Obrtničkom komorom Zagreb udruženo prikupio sredstva te je kupljen namještaj koji će se sutra, 26. travnja u 12 sati dodijeliti Ivani Miočević, vlasnici petrinjskog salona u Radićevoj ulici 93 koji je potpuno uništen u potresu. 

Predaji namještaja bit će prisutan Ivica Zanetti, predsjednik Ceha frizera i kozmetičara OKZ i UOGZ, Antun Trojnar, predsjednik Udruženja obrtnika grada Zagreba te dr. sc. Mirza Šabić, predsjednik Obrtničke komore Zagreb. 

Donirani namještaj od velikog je značaja pri obnovi salona kako bi se isti što prije stavio u funkciju te kako bi se ponovno moglo pokrenuti poslovanje. 
 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.