paketi spasa

Zagrebački Caritas u Čičku Poljanu donio hranu

Foto: Caritas Zagrebačke nadbiskupije
Caritas Čička Poljana
Foto: Caritas Zagrebačke nadbiskupije
Caritas Čička Poljana
21.02.2014.
u 15:27
Zapovjedniku goričkog Stožera za zaštitu i spašavanje i župniku u Vukovini, Stjepanu Kosu i Đuri Saboleku, ravnateljica Caritasa Jelena Lončar i voditelj službe za župne Caritase Robert Futač donijeli pakete hrane vrijedne ukupno 25.000 kuna, a spremni su i dalje pomagati ako će vodostaj rasti
Pogledaj originalni članak

Caritas Zagrebačke nadbiskupije izdvojio je pomoć u protuvrijednosti 105.000 kuna za stanovnike Zagrebačke, Karlovačke i Sisačko-moslavačke županije, ugrožene poplavama, a za stanovnike Čičke Poljane i Vukovine danas je dostavljena hrana, vrijednosti 25.000 kuna, javljaju iz Caritasa.

Promet u Čičkoj Poljani zbog poplavljenih cesta i dalje je otežan, ali su se predstavnici Caritasa - ravnateljica sestra Jelena Lončar te voditelj službe za župne Caritase Robert Futač uspjeli probiti do stare škole, gdje su namirnice predali šefu Stožera za zaštitu i spašavanje Velike Gorice Stjepanu Kosu i župniku u župi Vukovina vlč. Đuri Saboleku.

Foto: Caritas Zagrebačke nadbiskupije

Bude li vodostaj rastao, a prema sadašnjim kretanjima i to je moguće, iako je danas Odra nešto pala, Caritas bi mogao pomoć dostavljati i sljedećih dana, za što se preporučio vlč. Sabolek, inače dekan Velikogoričko-odranskog dekanata, koji je zahvalio Zagrepčanima na današnjim paketima, koji mještanima praktički znače spas.

U tim su paketima, naime, mesni naresci, riblje konzerve, riža, cjelodnevni konzervirani obroci, pizze i voda u bocama - neophodne živežne namirnice.

>>Vatrogasni kamioni preniski za poplavu, traže pomoć vojske

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

AL
Alkana
16:21 21.02.2014.

Svaka čast! Hrvatski Caritas uvijek prvi stiže u pomoć!

DU
Deleted user
15:03 23.02.2014.

kaj ce im riza nema struje a drva su mokra ,ljudima treba gotov i topli obroci i to najmanje 2 puta dnevno.