Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
drama u čičkoj poljani

Vatrogasni kamioni preniski za poplavu, traže pomoć vojske

Čička Poljana poplave
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
1/6
21.02.2014.
u 12:35

Iako je vodostaj Odre u podne u padu i iznosio je 349 centimetra, u Čičkoj Poljani i dalje je nemoguć normalan promet, a ni vatrogasci se zbog razine vode ne mogu probiti do najugroženijih stanovnika. Traži se pomoć vojske i dva kamiona

Poplave u Čičkoj Poljani dosegle su vrhunac. Desetak kamiona punih šljunka jučer je bilo parkirano na ulazu u naselje čekajući da se probiju do kritičnih točaka na cesti kako bi naslagama šljunka omogućili prohodnost.

Čička Poljana najviše je pogođena vodenim valom iz Slovenije i razdvojena je vodom, koja je jučer dosezala 60 centimetara visine i svakim se satom povećavala. Voda je ušla u dvorišta kuća, a stanovnici na rubnim dijelovima, na kojima je val tek nadirao, prevozili su sve što mogu u obližnja naselja. Stanovnici najugroženijeg djela Čičke Poljane podigli su na više razine sve iz kuća što se podići moglo i evakuirali se k susjedima u manje ugroženim dijelovima.

S druge strane, Kronike Velike Gorice upozoravaju da zbog sve više razine vode u naselju i vatrogasna vozila u Čičkoj Poljani više ne mogu poslužiti za podjelu hrane ugroženim stanovnicima. Stožer za zaštitu i spašavanje zatražio je dva vojna kamiona s vozačima, s obzirom na to da su vatrogasna vozila kojima raspolaže Stožer preniska za vožnju poplavljenim mjestom.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Foto: Igor Kralj/Pixsell

Stanovništvo je velikim dijelom i dalje komunikacijski odsječeno. Načelnik Stožera za zaštitu i spašavanje Stjepan Kos ističe da je situacija ozbiljna, ali upozorava da nema mjesta panici. Vatrogasna društva i dalje dežuraju i podižu zečje nasipe ispred ugroženih kuća. U slučaju potrebe za evakuacijom otvorena je OŠ Vukovina, a osiguran je i smještaj u Centru za odgoj i obrazovanje djece i mladeži koji je stavio na raspolaganje svoje smještajne kapacitete.

Vodostaj na sifonu Odra u podne je iznosio 349 centimetara i u padu je u odnosu na dva sata prije kada je iznosio 354 centimetra.

Foto: Jakov Novak

Foto: Jakov Novak/VLM

Na prometnici koja iz smjera Novog Čiča vodi u Čičku Poljanu vodeni preljevi nasuti su šljunkom i potrebnim materijalom te je na taj način omogućen normalan promet osobnim vozilima do stare škole.

– Molimo sve koji mogu pomoći da svoje donacije uplaćuju isključivo putem velikogoričkog Crvenog križa i distribucijskog centra smještenog u Novom Čiču, a više informacija mogu dobiti na telefone: 01/6221318 ili 098/247040 – poručuju iz Stožera.

>>Sava raste, vojska i helikopter spremni za novi vodeni val!

Komentara 2

Avatar mousemiki
mousemiki
13:47 21.02.2014.

U vlasti novi auti , a vatrogascima navalno vozilo FAP iz 1967

Avatar NikadRobom
NikadRobom
15:38 21.02.2014.

Posaljite A6...Sa novim gumama....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije