Kamo otići?

Za Dan žena na večer poezije i ispijanje ružičastih vina

Foto: Thinkstock
flowers flowers flowers 3
07.03.2015., Zagreb - U muzeju Mimara otvoren je 3. medjunarodni festival ruzicastih vina
08.03.2016.
u 09:00
Želite li kušati specijalna piva posvećena ženama, možete se uputiti u Craft Room, gdje će DJ Goran Bakić puštati glazbu Edith Piaf, Janis Joplin, Josipe Lisac, Grace Jones, Billie Holliday...
Pogledaj originalni članak

Pregršt je događanja u Zagrebu posvećenih Međunarodnom danu žena, a mi donosimo pregled najzanimljivijih. Uz to što će ženama kupiti cvijeće, muškarci ih mogu odvesti na večer poezije. Održavaju se i radionice izrade cvjetnih aranžmana te humanitarna akcija ispijanja ružičastih vina. Kako žene vidi umjetnik Petar Brajković doznat će svi koji dođu na njegovu izložbu, a želite li kušati specijalna piva posvećena ženama, možete se uputiti u Craft Room, gdje će DJ Goran Bakić puštati glazbu Edith Piaf, Janis Joplin, Josipe Lisac, Grace Jones, Billie Holliday...

1. Kako aranžirati cvjetnu kuglu, kakvu je za posjeta Zagrebu 1972. nosila i britanska kraljica Elizabeta II., mogu naučiti svi koji dođu na radionicu Bouqueenet u Školu primijenjene umjetnosti i dizajna. U Izložbenom salonu Izidora Kršnjavog u 11 sati u svijet cvijeća uvest će vas Martina Knapić Horvat, predstavnica četvrte generacije najstarije zagrebačke obitelji cvjećara Herzmansky. Radionicu izrade buketa organiziraju i u Muzeju grada Zagreba od 14 do 16 sati, dolazak najavite na 4851-362.

2. Više od 40 umjetničkih djela s motivima žene, u tehnikama ulja na platnu, tuša, tuša u boji i grafika, može se razgledati na izložbi “Žena – pokretač svijeta” autora Petra Brajkovića od 8.30 do 17 sati u Almeria centru (Ulica grada Vukovara 284). Brajković ima iza sebe više od 300 izložbi, najviše samostalnih, a više od pola stoljeća za glavni motiv svog slikarskog izričaja ima upravo – žene. Sav prihod od prodaje slika bit će doniran oboljelima od raka.

3. U prostoru vidikovca Zagreb 360° (Zagreb Eye), Ilica 1A, s početkom u 18 sati, Udruga Women on Wine/WOW organizira humanitarnu akciju “Pink Tuesday”. Prikupljat će se donacije za stipendiju mladoj djevojci s izvanrednim akademskim uspjehom, koju je odabrala udruga Dora. Imat ćete priliku kušati rose pjenušce i vina, sireve, fine zalogaje i uživati u dobroj glazbi.

4. Ljubitelji poezije mogu slušati čitanje stihova mladih pjesnikinja te pogledati izložbu fotografija i ilustracija večeras u 19.30 u Fotoklubu Zagreb (Ilica 29/III). U 20 sati u Booksi gostovat će nagrađivana dramaturginja i spisateljica Ivana Sajko, a u Medijateci Francuskog instituta (Preradovićeva 5) u 18 sati možete na susret uz knjigu “Drugi spol”, u povodu prvog hrvatskog prijevoda knjige Simone de Beauvoir.

5. U Craft Roomu od 21 do 2 DJ Goran Bakić puštat će glazbu poznatih glazbenica.

6. Predavanje o nedavno umrloj kreatorici Žuži Jelinek je od 18.30 u Laurenčićevoj 8.     

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.