U Vrbanima

Vrelovodne cijevi u parku stoje već godinu dana, HEP: Trebamo novi projekt

Foto: Radio Sljeme
Vrelovodne cijevi u parku stoje već godinu dana, HEP: Trebamo novi projekt
22.08.2022.
u 12:18
Iz HEP Toplinarstva podsjećaju da je u tijeku najveći projekt u povijesti centralnog toplinskog sustava grada Zagreba, od posebnog javnog interesa.
Pogledaj originalni članak

Vrelovodne cijevi već godinu dana stoje ostavljene u parku na zagrebačkim Vrbanima, požalila se slušateljica na Radio Sljemenu, pitavši kad se one planiraju maknuti. U HEP Toplinarstvu za radio su rekli da moraju mijenjati vrelovodni projekt za taj kvart.

- Na gradilištu u naselju Vrbani, kod križanja Horvaćanske ceste i Ulice Hrvatskog sokola, došlo je do zastoja zbog iznalaženja tehničkih rješenja na samoj predmetnoj lokaciji. Naime, na navedenoj lokaciji zbog samog smještaja drugih instalacija, odnosno kompleksnosti i velikom broju drugih instalacija magistralnog karaktera, potrebno je napraviti novo tehničko rješenje za polaganje vrelovodnih cijevi. Rekao je to za Radio SLjeme direktor HEP-Toplinarstva, Zdravko Zajec.

Otuda, predmetno gradilište još nije završeno te će se privremeno ukloniti vrelovodne cijevi. Ovim putem ističemo kako na vrelovodne cijevi ne mogu utjecati atmosferilije najmanje u periodu od pet godina, a iste će biti položene u zemlju na navedenoj lokaciji prije isteka navedenog roka. 

Znači li to da bi te cijevi mogle ostati na Vrbanima još četiri godine, nije odgovoreno, no odgovor se očekuje. , no odgovor očekujemo.

Iz HEP Toplinarstva podsjećaju da je u tijeku najveći projekt u povijesti centralnog toplinskog sustava grada Zagreba, od posebnog javnog interesa. Ukupna vrijednost projekta je 700 milijuna kuna, od čega se 421,5 milijuna kuna financira bespovratnim sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

TB
taras.buljba
08:54 23.08.2022.

Onda se cijevi pokupe i ostave u nekom primjerenijem skladisnom prostoru a ne po obicaju kao da je to vasa cacevina.Sve to treba rastjerat i uposliti mladje i puno puno pametnije i sposobnije ljude.Samo daleko smo mi od toga.