Cest is d'best

Vanzemaljci hodali Zagrebom, jedan ušao u ZET-ov tramvaj

Foto: Milena Zajović/VLM
Vanzemaljci hodali Zagrebom, jedan ušao u ZET-ov tramvaj
05.06.2010.
u 00:06
Šokirani građani snimali su ih mobitelima i kamerama, neka su djeca panično vrištala, dok su im druga gazila repove i gurala ih u hladnu fontanu.
Pogledaj originalni članak

Groteskna ružičasta bića sletjela su u petak oko 20 sati na Trg bana Jelačića, nakon čega su se razmilili središtem Zagreba. Šokirani građani snimali su ih mobitelima i kamerama, neka su djeca panično vrištala, dok su im druga gazila repove i gurala ih u hladnu fontanu.

Ovo nije još jedan apokaliptični scenarij Orsona Wellesa, već performans održan u sklopu uličnog festivala Cest is d'best. Odlični slovenski performeri, uvjerljivi u ulogama bića s drugog planeta doticali su zbunjene građane, gospođama koje su čekale tramvaj otimali šešire ("Sotone!", vikala je jedna i pobjegla), ometali zaštitare u transportu novca blindiranim kombijem...

Jednog od performera građani su utrpali u kolica iz supermarketa i naguravali ga po trgu, da bi na vrhuncu općeg ludila koje su izazvali među slučajnim prolaznicima taj "svemirac" završio i ukrcan u tramvaj, koji ga je odvezao u (za stranca) nepoznatom smjeru. Ostatak performera potom se zaputio prema Cvjetnom trgu, usput poremetivši koncert tribute benda Đorđa Balađevića.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

DU
Deleted user
17:40 07.06.2010.

Koje li gluposti!!!! Jedino ne razumijem ove minuse kod komentatora. Ocito da dolaze od organizatora te gluposti. Jer ako je to kultura, onda sam ja totalno nekulturan!!! I jos sam ponosan na to!

UK
Ugo Kajvez
20:11 06.06.2010.

Bandić kad skine einzug poslije radnog vremena .....

LI
Lisnjak
09:46 05.06.2010.

djecja posla.