Bruketa&Žinić i agencija Brlog

Uz zimske fotografije grada turisti otkrivaju božićni ugođaj Zagreba

Foto: Hrvatski povijesni muzej
zagreb-be-there
Foto: Etnografski muzej
zagreb-be-there
Foto: Hrvatski povijesni muzej
zagreb-be-there
11.12.2014.
u 13:00
Nova aplikacija, pokrenuta na ljeto, zaživjela je među turistima
Pogledaj originalni članak

Ovih će blagdana turisti moći obilaziti adventska događanja uz pomoć pametnih telefona, otkriti dosad nepoznate povijesne adventske fotografije Zagreba i doživjeti blagdansku atmosferu u kratkim videoradovima.

Učinit će to uz aplikaciju Zagreb Be There, koju su razvile agencije Bruketa&Žinić OM i Brlog u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba još na ljeto, a sada su je upotpunile i novom zimskom rutom, naziva Advent in Zagreb.

Potraga po arhivima

– Aplikacija je namijenjena mladima koji odsjedaju u hostelima i žele vidjeti drugačiji Zagreb, a ne klasične obilaske. Na ljeto je aplikacija bila dobro prihvaćena pa smo se odlučili izraditi i zimsku verziju – rekao je Nikola Žinić. Tako su u rutu uvršteni tradicionalni božićni sajmovi poput onoga središnjeg na zagrebačkoj špici gdje turisti mogu okusiti paprenjake i medenjake, osvijetljeni Zrinjevac, manifestaciju Jazz na Cvjetnom, klizalište na Tomislavovu trgu, Fuliranje kod uspinjače, Artomat za božićnu kupnju kreativnih i originalnih poklona...

Foto: Hrvatski povijesni muzej

– Uvrstit ćemo i puštanje Kapuličinih lampiona u nebo – dodao je Žinić. Na skidanje aplikacije, koja je dostupna na Android i iPhone uređajima, pozivat će promotivnom kampanjom na društvenim mrežama, gdje će prikazati dosad neviđene fotografije blagdanskog ugođaja u Zagrebu. Tražili su ih u arhivima Hrvatskog povijesnog muzeja i Etnografskog muzeja, a moći će se vidjeti kako su se nekad na Preradovićevu trgu kupovali borovi, kako je izgledala hokejaška utakmica na Šalati pedesetih, glavni trg zatrpan snijegom četrdesetih godina...

Upotrijebit će i blagdansku čestitku iz prve polovice 20. stoljeća. Kada se turisti prijave, na većini lokacija iz rute otključavaju jednu od nagrada, poput popusta na ulaznice, a ako prođu većinu lokacija, za nagradu osvajaju Zagreb Be There šalicu.

Ukupno šest tura

Svakog će dana, poput adventskog kalendara, otkrivati i posebno osmišljene blagdanske sadržaje. Aplikacija se može preuzeti na stranici betherezagreb.com ili putem QR koda na lecima koji se mogu pronaći na turističkim punktovima. Osim adventske ture, aplikacijom se nudi još pet ruta: "Svemirski Zagreb" vodi turiste lokacijama prizemljenih planeta Sunčeva sustava, ruta "Skrivena mjesta" otkriva i posljednji bunar na Gornjem gradu, "Indie Zagreb" vodi i u Muzej prekinutih veza, a tu je još i tura "Osvježavajući i klasični Zagreb".

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

CV
cvijece
14:52 11.12.2014.

Predivno!