Jelačićev trg

Uz med i propolis na Danima meda i božićni ukrasi od voska

Uz med i propolis na Danima meda i božićni ukrasi od voska
04.11.2014.
u 19:00
Dani meda, koji počinju 5. i traju do 8. studenoga, održavaju se već 13 godina i najveće su okupljanje pčelara u Zagrebu
Pogledaj originalni članak

Domaći med, matičnu mliječ, propolis i razne mješavine, ali i alkoholna pića pčelara iz cijele Hrvatske građani će moći degustirati i kupiti na 13. Danima meda. Manifestacija koja će se održavati na Trgu bana Jelačića od sutra pa sve do subote 8. studenog najveće je okupljanje pčelara u Zagrebu. U četiri dana građani će se imati priliku iz prve ruke informirati o prednostima pčelarskih proizvoda.

– Svima koji dođu pokazat ćemo zašto bi trebali konzumirati naš domaći med koji se već stoljećima koristi za uklanjanje zdravstvenih tegoba – poručio je Tomislav Gerić, tajnik Hrvatskog pčelarskog saveza. Također, objasnio je da je ovakva manifestacija jako korisna za pčelare koji dobivaju priliku izravno se predstaviti kupcima.

Na Danima meda, koje organiziraju Hrvatski pčelarski savez, pčelarske udruge Grada Zagreba i Ured za poljoprivredu Grada Zagreba, predstavit će se više od 50 proizvođača.

– Ove godine ima jako malo meda tako da se neće predstaviti samo pčelari iz Zagreba i okolice nego dolaze proizvođači iz cijele Hrvatske predstaviti svoje domaće proizvode – najavljuje Vedran Lesjak, urednik časopisa Hrvatska pčela. Napominje da se neće nuditi samo gastronomski proizvodi nego i, primjerice, božićni ukrasi od voska.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.