Sportska investicija

Umjesto na Sveticama, HNS će nogometni kamp graditi u Velikoj Gorici?

Umjesto na Sveticama, HNS će nogometni kamp graditi u Velikoj Gorici?
04.02.2015.
u 11:00
Sandra Švaljek poručuje da Grad i dalje priprema ugovor, a HNS je razočaran načinom rada
Pogledaj originalni članak

Odluka o gradnji kampa Hrvatskog nogometnog saveza (HNS), koja je trebala biti donesena na sjednici gradske Skupštine 12. veljače, uz razrađeni i dopunjeni ugovor o međusobnim pravima i obvezama između Grada i HNS-a, ponovno će biti odgođena. I to za dva tjedna.

Švaljek: "Nismo odustali"

Odlučila je tako dogradonačelnica Sandra Švaljek, koja je jučer ujutro predloženu raspravu o Sveticama "izbrisala" s dnevnog reda sjednice. Razlog su, kako je objasnila, neriješeni detalji ugovora koji bi trebali u dogovoru s HNS-om biti riješeni do 26. veljače, kada je zakazana druga sjednica Skupštine.

– Mi i dalje pripremamo ugovor koji će biti kvalitetan i prihvatljiv za obje strane. Naišli smo na neke detalje ugovora koje nismo uspjeli riješiti pa ćemo još malo poraditi na ugovoru i pripremiti to do iduće sjednice – opravdala se dogradonačelnica Švaljek.

Neriješeni detalji ugovora, kako ih naziva dogradonačelnica, zapravo su imovinskopravne prirode, a osim njih, problem je i u neusklađenost natječajne i projektne dokumentacije. Naime, natječaj je, barem kako je to kazao Darinko Kosor, predsjednik Skupštine, raspisan za davanje u zakup dviju čestica, dok je idejni projekt kampa Svetice rađen na četiri zemljišne čestice. I dok HNS o imovinsko-pravnim problemima, po kojima Kaptol polaže pravo na dio zemljišta koje je Grad Zagreb kupio od države, nije znao, o problemu su u Gradu morali biti informirani jer cijeli slučaj povlači se još od 1997. godine, od kada Kaptol potražuje svoj dio.

Kako se čini zasad, propada najveća investicija u ovoj godini

Darinko Kosor

– Sa Sveticama postoji imovinsko-pravni problem, što je potvrdila i analiza stručnih službi. Postoji interes Crkve da tu nešto ušićari. Zbog toga je projekt povučen s dnevnog reda, na čemu nam se dogradonačelnica duboko ispričala. Grad će preuzeti logistiku za otklanjanje problema, a do tada moramo biti strpljivi i čekati – poručio je Damir Vrbanović, izvršni dopredsjednik HNS-a. Razočaran je, kaže, jer je Savez o problemima trebao biti upozoren prije raspisivanja natječaja.

Ovakav propust oštro je osudio i D. Kosor dovodeći u pitanje rad gradskih ureda, i to onog za obrazovanje kulturu i sport, imovinsko-pravne poslove, kao i Ureda za izgradnju grada.

Propast najveće investicije

– Žao mi je da se potvrdilo da gradski uredi ne funkcioniraju. Kako se čini zasad, propada najveća investicija u ovoj godini – kazao je Kosor. Iz HNS-a poručuju da o svemu trebaju razmisliti, a kako neslužbeno doznajemo, nogometni bi se kamp mogao graditi u Velikoj Gorici.

>>U veljači odluka gradi li se na Sveticama nogometni kamp ili se traži nova lokacija

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

FA
fakin2012
13:43 04.02.2015.

još prije 15 godina su rekli da će bit u Tuheljskim toplicama, a što je sad ovo?

KO
korisnik70
12:00 04.02.2015.

Kaže Vrbanović da postoji interes Crkve da tu nešto ušićari. Ako je nekome nešto oduzeto, onda se tu ne radi o ušićarenju već o vraćanju oduzetog.

ST
strsljen2013
15:35 04.02.2015.

Pa što će nam kamp kad će repku ionako voditi na pripreme u Sloveniju.