direktorica otišla

Umjesto A. Tomašević nova šefica ZG turizma M. Bienenfeld?

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Amelia Tomašević Martina Bienenfeld
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Amelia Tomašević Martina Bienenfeld
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Amelia Tomašević Martina Bienenfeld
Foto: Robert Anić/PIXSELL
ZG turisti
25.03.2014.
u 15:35
- Odlično sam u mirovini - kazala nam je bivša direktorica Turističke zajednice Zagreba Amelia Tomašević nakon osam godina na čelu TZ-a i umirovljena na svoj 65. rođendan. Kaže da u njenom odlasku nema ničeg iznenadnog. Navodno će je naslijediti Martina Bienenfeld iz gradskog Odjela za turizam, no ona je bez komentara
Pogledaj originalni članak

Turistička zajednica glavnog grada i Glavni ured Hrvatske turističke zajednice bez svojih su direktorica ostali istoga dana. Puno mlađa Meri Matešić otišla je 14. ožujka pod reflektorima javnosti, nakon što joj Turističko vijeće toga dana nije prihvatilo izvještaj o radu, a Amelia Tomašević karijeru na čelu TZ Zagreba okončala je u tišini – odlaskom u starosnu imovinu.

Ugovor o radu bivšoj direktorici A. Tomašević istekao je 13. ožujka, na njen 65. rođendan. “Ne radi se ni o kakvoj iznenadnoj i brzoj smjeni, razrješenju ili neprihvaćanju bilo kakvog izvješća”, opetovano naglašavaju iz njena bivšeg ureda.

Da, u mirovini sam i odlično sam. Naravno, i dalje ostajem na raspolaganju turizmu, a tko me bude trebao, dobit će, kao i uvijek, moj maksimum

Amelia Tomašević

I sama Amelia Tomašević, koja nam se javila u svojim prvim umirovljeničkim danima, trudila se uvjeriti nas da u njenom umirovljenju nema ničeg iznenadnog i neočekivanog.

– Da, u mirovini sam i odlično sam. Naravno, i dalje ostajem na raspolaganju turizmu, a tko me bude trebao, dobit će, kao i uvijek, moj maksimum – rekla nam je Tomašević koja već predaje na nekim domaćim, ali i stranim fakultetima.

Na čelu zagrebačke Turističke zajednice provela je osam godina. Sve je upućivalo na to da će Amelia Tomašević i 2014. godinu privesti kraju s pozicije direktorice TZ Zagreb. U turističkim se kuloarima već nekoliko mjeseci znalo da ona ove godine puni 65 godina, ali se isto tako pričalo da je s gradonačelnikom Milanom Bandićem, koji je i predsjednik Turističkog vijeća TZ Zagreba, dogovoreno da ostane do kraja godine.

Usto nije uobičajeno da se s takve pozicije odlazi u mirovinu na sam rođendan.

– Opća je praksa da se o danu umirovljenja zaposleni dogovori s poslodavcem. Ljudi obično prestaju raditi s 31. prosincem u godini u kojoj su napunili 65 godina. Izuzetak su u pravilu teža fizička zanimanja, gdje su plaće manje – čudi se naš dobro upućeni sugovornik.

Iz službe za odnose s javnošću Milana Bandića, koji do izbora novog čovjeka osobno zastupa TZ, ne daju objašnjenje odlaska dugogodišnje direktorice, iako su upit dobili prije pet dana. Uskoro, može se samo doznati, slijedi raspisivanje natječaja za izbor novog direktora. Ili direktorice?

U turističkim krugovima glavnog grada već se dulje šuška da bi na tu poziciju rado šefica Bandićeva Odjela za turizam Martina Bienenfeld. Jučer smo to pokušali i provjeriti, međutim M. Bienenfeld nema komentara. Iz kruga upućenih doznajemo da je trenutačno jako zadovoljna poslom, jer joj je odsjek prerastao u odjel, a za sve druge ambicije je prerano.

Foto: Robert Anić/PIXSELL

Foto: Robert Anić/Pixsell

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

M3
Miške 3
18:35 25.03.2014.

Baš je zgodna ova gdja Bienenfeld ( Pčelino polje, ili tiga po naški, Pčelopoljka)

KA
KatarinaMedici
16:00 25.03.2014.

Kako je Martina propala...a koji je komad bila... Šteta.