NALIČJE IZLOŽBE Uzgajivač Feldman ostao bez četiri napuljska mastifa

Uginuli psi vrijedni 600.000 kn

Foto: import
Uginuli psi vrijedni 600.000 kn
09.06.2007.
u 01:35
Pogledaj originalni članak

Četiri napuljska mastifa, vrijedna otprilike 600 tisuća kuna, u vlasništvu poznatoga ukrajinskog uzgajivača pasa Aleksandra Feldmana, u četvrtak između 15 i 19 sati uginula su u kombiju ispred hotela Astorije u Petrinjskoj 71.

Psi su trebali nastupati na Europskoj smotri pasa, koja se održava na Zagrebačkom velesajmu. Kako doznajemo u zagrebačkoj policiji, nekoliko Ukrajinaca, zaposlenika uzgajališta pasa Santa House Feldman iz Ukrajine, krenuli su u Zagreb 4. lipnja, putovali tri dana i prešli 2500 kilometara.

Za to vrijeme šest pasa bilo je u odvojenim plastičnim boksovima. Kad su došli u Zagreb, Ukrajinci su pse, kako neslužbeno doznajemo, ostavili još nekoliko sati u kombiju pred hotelom, a jedan od njih rekao je kako je oko 15 sati čuo pse da laju i mislio da su dobro.

Kada su ih oko 19 sati odlučili prošetati Bundekom, ustanovili su da su četiri psa uginula. Valerij Uvarov, koji je i pozvao policiju, kazao je da im je pse netko otrovao. Načelnica veterinarske inspekcije Olivera Varvodić rekla nam je da su pretrage krvi preživjela dva psa pokazale da nemaju zarazu, a patološki nalazi uginulih pasa bit će gotovi sljedeći tjedan. Predsjednik Hrvatskoga kinološkog saveza Davor Skok rekao je da su mastifi veoma osjetljiva pasmina, kojoj treba zraka.

Pogledajte na vecernji.hr