Park Dotrščina

U zagrebačkom parku osvanule zabrinjavajuće poruke: 'Gospodo biciklisti, vi ste stoka...'

Foto: Borna Filić/PIXSELL
U zagrebačkom parku osvanule zabrinjavajuće poruke: 'Gospodo biciklisti, vi ste stoka...'
22.10.2018.
u 14:11
Poruke su ostavljene na drvetu, a objavljene su na Facebook stranici Hupser koja objavljuje informacije o biciklizmu
Pogledaj originalni članak

U zagrebačkom parku Dotrščina pokraj Dubrave osvanule su zabrinjavajuće poruke upućene biciklistima koji park koriste za rekreaciju.

Poruke su ostavljene na drvetu, a objavljene su na Facebook stranici Hupser koja objavljuje informacije o biciklizmu.

Prijetnje su ispisane rukom na A4 papiru.

"Gospodo biciklisti, nije šuma vaše vlasništvo da radite nove staze. Vi ste stoka koja se je ovdje dotepla kao i ovi sa psima. Ovdje će te dobiti staklo i čavle, gume i felge otići će vam u ku**c, zato gubite se odavde. Nama stanovnicima 5 minuta od šume, bio je mir božji prije nego ste se vi ovdje dotepli. Gledam kako ovdje dovlačite bicikle autima, dolazite od svukud. Otići ću u sve institucije da vas otjeram odavde jer ste bezobrazni. Otiđite u Zabok na stazu za motokros, pa se valjajte u blatu. Ovdje ipak žive ljudi", stoji u poruci.

Brojni zabrinuti građani komentirali su ove prijetnje, a jedan je otkrio kako zna o kome je riječ.

– Uslikali smo jučer tog starog, ludog gljivara. Jučer je imao 10-minutni show pred jedno 30 ljudi, uključujući i djecu – napisao je.

Mnogi su se složili da slučaj treba prijaviti policiji.

>> Ovo su crne prometne točke u Zagrebu i okolici

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 26

MA
marina58
16:14 22.10.2018.

Mislim da je čovjek u osnovi u pravu, ali ton poruke je problematičan. I po gradu neki biciklisti luduju bez ikakvih obzira prema pješacima, a sigurno i vozači imaju kaj za reći. Biciklisti misle da zato što su u trendu (zeleni, održivi, eko bla,bla) mogu kaj, kako i kuda hoće. Neki dan izlazim iz dučana u Vinogradskoj (dakle centar, uski pločnik dodatno sužen parkiranim autima), a žena na biciklu u punoj brzini prohuji doslovno meni ispred nosa. Nije se niti okrenula. A ono kad idu iza vas pločnikom i zvone da se maknete mi je najjača fora. Ja znam da ima premalo staza, ali zašto bi pješaci trebali to ispaštati.

BI
Biciklist
21:36 22.10.2018.

Kada jednom odrastete, i prestanete biti nabrijani balkanci ispranih mozgova, shvatit ćete da nije svaki vozač kojeg vidite na biciklu pravi biciklist. To je prvo. Drugo, kada ispranog mozga prestanete sport zamišljati kao "nešto što se igra s tamo nekom loptom" i pročitate nešto drugo osim hejterskih komentara i ispada redom neprilagođenih i neukih balkanaca, (da me krivo ne shvatite, ima ih puno više prilagođenih i načitanih, samo ih naravno nećete naći kako ovdje trolaju) shvatit ćete da je biciklizam jedan od najtežih elitnih sportova. Da ne govorim o promociji koju donosi u hrvatsku svake godine, kao i sve brže rastućem biciklističkom turizmu koji hrvatsku čini ekonomski jačom zemljom. Zato ispljuni tu hrenovku u lisnatom iz Dubravice iza ugla, i masnim prstićima ukucaj tu i tamo neki pozitivni komentar. Nećeš umrijeti zbog toga. I još jedan savjet. Kupite si bicikl i provozajte se šumicom. Rijetko koja aktivnost će vam podariti takav osjećaj osobnog postignuća i slobode. Ili, ako ti je draže, skokni si fino po još jednu hrenovku u lisnatom pa okini i dalje hejtat po netu. I to sve u radno vrijeme, na kompu od firme. Nećeš valjda trošit svoje slobodno vrijeme. Ono je ipak dragocjeno, za na čevape i 5-6 piva, pa doma gledat dnevnik kako bi dobio inspiraciju za sutrašnji novu rundu hejtanja na netu.... Jeste li ikad u životu zalili cvijet, pomirisali najobičniji maslačak. Ljudi... Život je lijep. Živite i pustite druge da žive. Peace... ✌️

TC
toni_cobra
15:10 22.10.2018.

"Brojni zabrinuti građani" Jesu to oni kojima KRSENJE ZAKONA ne smeta (samo) kad to njima odgovara??? Otkada je dopustena voznja biciklima po parkovima??? I po Medvednici se voze ko stoka, i gdje smiju i gdje ne smiju, jer to NJIMA odgovara, ko hebe (bananistanski) zakon. Pa se cude sto (i zbog toga) "djecurlija" bjezi glavom bez obzira