Dobiven recikliranjem

U reciklažnim dvorištima od danas se dijeli kompost "Zrinko"

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
ZAgrebačka kompostana
Foto: Promo
Mali Food Hub #5: Sve što trebate znati o kućnom kompostiranju
Foto: Borna Filic/PIXSELL
Kompostana Prudinec
07.05.2021.
u 15:47
Dostupan je građanima grada Zagreba besplatno na reciklažnim dvorištima, prilikom odlaganja kućnog otpada, a dijeli se u vrećama volumena 10 litara.
Pogledaj originalni članak

Zagrebački holding od danas na reciklažnim dvorištima svima koji ih koriste dijeli vreće kvalitetnog prirodnog organskog gnojiva dobivenog kompostiranjem organskih otpadaka s područja grada Zagreba, naziva "Zrinko". 

Kompost je dobiven iz organskog otpada koji je skupljen u smeđim spremnicima od građana grada Zagreba, kao i putem skupljanja zelenog otpada (od drveća i grmlja) s javnih površina od strane Podružnice Zrinjevac.  Kompost "Zrinko", kažu u Čistoći,  kvalitetno  je prirodno organsko gnojivo dobiveno kompostiranjem organskih otpadaka, a pogodan je za poboljšanje fizikalno-kemijskih i bioloških svojstava tla.


Osigurava biljci potrebna mikro i makro hranjiva, optimalni vodni režim tla te pospješuje mikrobiološku aktivnost. Sastav komposta odgovara sljedećoj specifikaciji: pH 7,0-8,5; % H2O 50,0-70,0; % S.T.(105oC) 30,0-50,0; % žarenog ostatka (550oC) 45,0-60,0; % organske tvari 40,0-60,0; % N-ukupan 1,3-2,5; % P2O5 0,5-1,20; % K2O 0,9-2,0; C/N odnos

Tako proizveden kompost dostupan je građanima grada Zagreba besplatno na reciklažnim dvorištima, prilikom odlaganja kućnog otpada, a dijeli se u vrećama volumena 10 litara.

Foto: Čistoća

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.