Inicijativa HNS-a

U najmu gradskog prostora za kunu leži tisuću radnih mjesta

Foto: arhiva VL
U najmu gradskog prostora za kunu leži tisuću radnih mjesta
17.05.2012.
u 13:52
– Tražimo od grada da odgovori što je s poslovnim prostorima koji zjape prazni – rekao je predsjednik zagrebačkog HNS-a Dragan Kovačević
Pogledaj originalni članak

Zagrebački HNS nastavio je s inicijativom ''Otvorena vrata zatvorenih poslovnih prostora'' i pred Gradsko poglavarstvo donio kutiju s prijedlozima ljudi koji su im se javili. Naime, prije mjesec dana pozvali su građane da se jave s konstruktivnim prijedlozima što bi otvorili u gradskom prostoru, a potom bi se prostori dali istima u najam za jednu kunu, pod uvjetom da ih i urede.

– Željeli smo pokazati da inicijativa nije marketinški trik i naša akcija ne završava danas. U kutiji je potencijalnih tisuću do dvije radnih mjesta i tražimo od grada da odgovori što je s poslovnim prostorima koji zjape prazni – rekao je predsjednik zagrebačkog HNS-a Dragan Kovačević i dodao da je Zagreb pred bankrotom, a druge političke stranke imaju politiku samo smanjivanja proračuna.

– Mi imamo drugu logiku. Iznajmljivanjem prostora povećat ćemo broj radnih mjesta – rekao je Kovačević i najavio početak kampanje za lokalne izbore, koji će se održati sljedeće godine na proljeće. Najavio je i formiranje savjeta za razvoj grada i pozvao sve stručnjake koji se žele pridružiti da to učine, bez obzira na to jesu li članovi stranke. Rekao je i da će HNS na izbore ići sa svojim kandidatom za gradonačelnika, što ne isključuje da će s partnerima, posebice sa strankama s kojima su u koaliciji na državnoj razini, raditi na strategiji razvoja Zagreba. Potpredsjednik HNS-a Tomislav Stojak nadovezao se na Kovačevićeve riječi i citirao Milana Bandića.

– Sam gradonačelnik na prošloj je sjednici Skupštine pozdravio inicijativu HNS-a. Ne želimo demagoške nego konkretne odgovore – rekao je Stojak. Druga potpredsjednica Vesna Roje spomenula je i poznate kavane Medulić i Korzo, koje su već godinama prazne i oblijepljene reklamnim plakatima te je predložila da Grad barem uredi izloge.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

MP
mpfederer
08:33 18.05.2012.

večina praznih gradskih prostora u centru je u postupku povrata i grad s njima raspolaže samo do okončanja postupka i može potpisati ugovor o najmu samo do okončanja postupka. svi prostori su u lošem stanju i treba uložiti puno novaca u njihovo uređenje, a to nitko ne želi jer postoji mogučnost da netko uredi prostor i za dva mjeseca mora iseliti, a nema pravo na povrat uloženih sredstava

DU
Deleted user
11:09 18.05.2012.

A što će biti s onima koji su u susjedstvu unajmili prostor po realnoj ciijeni. Čovjek se uistinu zapita čemu političarima služi mozak?

NO
Novinar
19:44 18.05.2012.

U prethodna dva posta su dobro opisani razlozi zašto prostori zjape prazni. Isto tako pitam se što će se u tim prostorima eventualno pokrenuti? vidi se da naši političari vrlo površno pristupaju problematici.