Prve sadnice

U gradskim vrtovima posađene prve voćke

Foto: Jakov Novak/VLM
U gradskim vrtovima posađene prve voćke
14.05.2013.
u 17:00
Gradski vrtovi idealan su bijeg od gradske vreve za ljubitelje prirode i zdrave hrane
Pogledaj originalni članak

Gradski vrt u Čavoglavskoj ulici prvi je otvorio svoja vrata Zagrepčanima. Podnevno sunce nije spriječilo desetak entuzijasta da se prime posla i pripreme zemlju za sadnju.

Nakon upoznavanja s novim susjedima po vrtu, krenula su prva okopavanja, svatko na svojoj parceli i svatko sa svojom tehnikom. Mladi bračni par ručno je čistio korjenje, pored njih malo iskusniji Pavlo Đure već posložio red sadnica rajčice, dok se u pozadini čuo rad motornog pluga nekoliko parcela dalje.

-Davno sam se bavio vrtlarstvom, sada sam u mirovini i rad u vrtu je upravo ono što mi treba da korisno provedem svoje vrijeme i maknem se iz stana u prirodu- objasnio nam je svoje motive za rad u vrtu Đure.

Trenutni koncesionari parcela imaju pravo korištenja vrtova dvije godine, a inspekcije će provjeravati održavaju li ga pravilno. U slučaju zapoštenosti koncesija se predaje nekom drugome.


Kako se sada čini, takvih slučajeva neće biti.

 

PREDRAG MIŠIĆ PEĐA

Zbog rata s obitelji u Srbiji ne priča. Na pitanje je li ikad zapucao na brata kazao je: 'Vjerojatno.... da. Teška tema'

Predrag Mišić Peđa vukovarski je branitelj koji je agresorima pružao otpor sve do pada grada 18. studenog kada je skupa sa 182 suborca odveden na Ovčaru. Bio je zarobljen u srpskom logoru. I danas se bori da Vukovarci žive bolje, a spominje se kao mogući DP-ov kandidat za ministra branitelja. Sve užase koje je u ratu proživio ispričao je svojedobno za Večernji list

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.