Večernjakova akcija

U DV-u Kolibri počeli radovi, stižu i igračke

Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
DV Kolibri (1)
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
DV Kolibri (1)
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
DV Kolibri (1)
Foto: Privatni album
Robert Demo
Autor
Mateja Šobak/VLM
11.07.2013.
u 17:00
Potpuno će se obnoviti šest prostorija za djecu u vrtiću. U obnavljanje uključili su se svi, od teta do majstora profesionalaca
Pogledaj originalni članak

Bojanje zidova, postavljanje parketa, popravljanje rupa nastalih od prokišnjavanja... radovi u Dječjem vrtiću Kolibri u Dubravi u punom su jeku. Vrtić je to koji su građani i stručni žiri odabrali za obnovu u Večernjakovoj akciji “Pružimo im vrtić kakav zaslužuju”, a Večernji list uz generalnog partnera Inu i partnere Konzum, Hypo-Alpe-Adria-Bank, Chromos, Belinku, DIP Karlovac, Uslugu Pakrac, Stribor i Kova obećao preurediti. 

– Svi rade dobro. Neki dan dečki su ostali i do 19 sati, samo kako bi uspjeli ukloniti sav stari parket u sobama, da mogu početi krečiti – pohvalila je radnike tvrtke SDMS d.o.o. ravnateljica Kolibrija Vesna Aralica koja je i sama vrlo uzbuđena zbog preuređenja. 

Zidovi će, kaže, biti žuti, a unijet će se i malo ljubičaste kako bi prostorije bile što ugodnije najmlađima. 

– Uvijek poslušamo ravnateljicu. Ipak je ona ovdje šefica – šali se Boris Kaurinović, koji s kolegama sobe pretvara u prave male sunčanožute oaze. Posla ima, kažu radnici, ali svakog dana tete im ponude kavicu i vrtićki ručak pa vrijeme rada prođe brzo, uz zabavu. A ne rade u vrtiću samo profesionalci. I tete su se primile posla. – Kako oni uređuju prostorije, tako mi radimo “generalku”. Glancamo igračke i pripremamo da sve bude što prije gotovo – govori ravnateljica Aralica u čijem su vrtiću trenutačno dvije skupine djece premještene k drugim grupama jer se njihove sobe uređuju. Kad te dvije sobe budu gotove, djeca se sele u njih, a radovi se nastavljaju u drugim prostorijama. Ukupno će ih se urediti šest. A djeca će dobiti i antistresnu podlogu za dvorište, tri sprave na opruge, veliku ljuljačku s dva sjedišta te igračke za sve dobne skupine. 

– Ako se radovi nastave ovim tempom, vrtić će uskoro biti kao nov – zaključila je ravnateljica.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.