Lekenik

Tumor mu se proširio, a silno želi sjesti u školsku klupu

Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
Tumor mu se proširio, a silno želi sjesti u školsku klupu
Foto: Pixsell
Instagram
Autor
Sandra Golemac
10.09.2014.
u 16:30
Zloćudni tumor se Nini dodatno proširio, izgubio je na kilaži i stalno je na terapijama, pa obitelj moli za novčanu pomoć
Pogledaj originalni članak

Najveća mu je želja bila pobijediti rak i poći u školu. No, sedam godina nakon prve operacije, desetogodišnjem Nini Zecu zloćudni tumor jetre dodatno se proširio, izgubio je na kilaži, a i kosa mu opada zbog kemoterapije. Majka ga je upisala u školu, ali ne zna, kaže, hoće li doživjeti da sjedne u klupu.

Osmeročlana obitelj Zec živi u skromnoj kući u Lekeničkim Brežanama i kažu, na izmaku su snaga. Samo otac radi i preživljavaju od tri tisuće kuna. Teško je, dodaje majka Zlatica, gledati dijete kako pati i mijenja se zbog kemoterapija.

– Sve češće moramo dolaziti u Klaićevu bolnicu na pretrage i terapije. Jedva imamo novca za hranu, a trebamo i ta silna putovanja iz Lekenika. Želim mu kupiti knjige za školu. To mi daje nadu. A nemam novca za to – očajna je majka Zlatica koja moli sve koji mogu da im pomognu u borbi.

Uplate se mogu izvršiti na ime Mišo Zec, Lekeničke Brežane 8, na broj žiroračuna HR8923600003116137154.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

ZA
zahira45
13:09 11.09.2014.

Zlato malo.