Stojak (HNS):

'Osnivanje novih ureda nije briga za građane, već koalicijsko nadmetanje'

Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
'Osnivanje novih ureda nije briga za građane, već koalicijsko nadmetanje'
25.08.2017.
u 16:59
Bojim se da od ove koalicije u Zagrebu ne možemo ništa dobroga očekivati, zaključio je Tomislav Stojak
Pogledaj originalni članak

Opravdano se bojim da su motivi za osnivanjem novih gradskih ureda ispunjavanje odredbi koalicijskog sporazuma Milana Bandića, HDZ-a i stranke Hasanbegović-Esih, tako da svatko od njih dobije svog pročelnika, najmanje tri zamjenika i više od nekoliko pomoćnika – komentirao je gradski zastupnik HNS-a Tomislav Stojak najavu o otvaranju ureda za kulturu, obrazovanje, sport i mlade te onog za međugradsku i međunarodnu suradnju.

Ta će ideja doći na dnevni red druge sjednice Skupštine koja bi se trebala održati sljedećeg četvrtka. HNS-ov zastupnik kazao je da se s 25 gradskih ureda ne mogu pohvaliti niti puno veći gradovi od Zagreba te da bi osnivanje novih samostalnih ureda bilo dobro rješenje kada bi zbog toga gradska uprava postala učinkovitija i na usluzi građanima. 

- Da se kroz samostalni ured za obrazovanje ubuduće izgrade nove školske zgrade umjesto da se za naše novce iznajmljuju skupi privatni prostori za smještaj vrtića i škola, ili da se kroz taj ured planiraju riješiti problemi dotrajalosti vrtićkih objekata, prehrana djece, kvalitetniji status odgajatelja, teta, učitelja i profesora, onda bi takvu odluku mogli pozdraviti – istaknuo je Stojak i napomenuo da je proračun ureda za obrazovanje, kulturu i sport 2,6 milijardi kuna. Osnovni je razlog osnivanja novih ureda, prema HNS-ovcu, kontrola više od trećine gradskog proračuna kroz ta tri resora. Osim toga, postavio je i pitanje skupštinskoj većini što se događa s dugo najavljivanim projektima u gradu, kao što su uređenje mostova, Doma sportova, izgradnji krova na tržnici u Španskom...

- Ništa od toga nije započeto i ne zna se kada će biti. Bojim se da od ove koalicije u Zagrebu ne možemo ništa dobroga očekivati - zaključio je na kraju Tomislav Stojak.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

DU
Deleted user
20:38 25.08.2017.

Apsolutno podržavam osnivanje i svih budućih ureda, zavoda, agencija, radnih skupina, povjerenstava, trgovačkih društava, holdinga....samo naprijed. Dok god ima voljnih davati glasove onima koji to čine i dok god ima onih koji "dostojanstveno" ostaju doma i ne žele glasovati jer je to sve "cirkus". Zbog večin e koja glasuje za ove i te tihe mase koja se "gospodski gnuša" i mi koji imamo drugačiji pogled - ispaštamo. Mi smo oni koji su glasovali, ali nismo dali glas ovima koji trošeći naš novac rade za nekog drugog

DO
dopizdilomi
07:00 26.08.2017.

Hahaha..... pročelniku nakon zamjenika i nekoliko pomoćnika. Za što? Za nerad? Za igranje bele u paru?

DU
Deleted user
21:08 25.08.2017.

Zagreb je postao doseljenička rupčaga u kojoj je nažalost većina primitivaca ta koja daje Bandiću i takvima glasove na izborima. A ovo osnivanje stupidnih ureda je samo besramno trošenje naših novaca, uhljebljivanje gmizavaca i betoniranje budućih glasova.