Velika Gorica

Sve je zanimalo kad će konoplja biti legalna

Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
Sve je zanimalo kad će konoplja biti legalna
27.02.2015.
u 10:00
Predavanje o prednostima konoplje održano je u organizaciji ORaH-a koji se zalaže za njenu legalizaciju.
Pogledaj originalni članak

U Hrvatskoj se konoplja smije koristiti samo za proizvodnju hrane, a ima toliki potencijal da bi se od nje moglo napraviti gotovo 25.000 proizvoda. Glavni je to zaključak tribine o gospodarskom potencijalu uzgoja industrijske konoplje koja se u organizaciji ORaH-a održala jučer u Velikoj Gorici.

– Zalažemo se za ravnotežu okoliša, društva i gospodarstva u čemu bi uzgoj konoplje mogao imati veliku ulogu – rekao je Dino Vidić, voditelj programskog foruma za gospodarstvo.

Kao glavni koraci u liberalizaciji i legalizaciji konoplje istaknuti su informiranje i educiranje javnosti, povećanje obradive površine te uključivanje konoplje u okvire zdravstvenog sustava u Hrvatskoj.

– Konoplja je u potpunosti iskoristiva, a sad ipak jedan njezin dio bacamo jer tako nalaže zakon – poručila je pak Marina Miličević Blažićko iz ORaH-a koja je održala predavanje o svim prednostima konoplje pred prepunom dvoranom Velikogoričana koje je zanimalo kada će konoplja postati u potpunosti legalna.   

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

DD
dr dragon
10:57 27.02.2015.

Ja bi posadio tu konoplju i to indijsku pa to je najisplativije.

DJ
djurex
10:21 27.02.2015.

Legalna ce bit evo sad brzo posto je monsato napravio svoje gmo sjeme a prodavat ce se kao "medicinska" da fino sloze pricu i imaju kao razlog naplatiti nam 2000 eura za terapiju.. Bit ce to kao sa duhanom..nece nam naravno dopustiti da mi sebi posadimo ispred kuce par komada za vlastite potrebe..

Avatar fijolica
fijolica
12:40 27.02.2015.

Ova Holy se brine samo za konoplju.