dojmovi s rute

Sve je teklo glatko, a glavni ovogodišnji hit su – selfieji u vožnji

Foto: Pixsell
Večernjakova biciklijada
Foto: Pixsell
Večernjakova biciklijada
Foto: Pixsell
Večernjakova biciklijada
Foto: Pixsell
Večernjakova biciklijada
Foto: Pixsell
Večernjakova biciklijada
Foto: Pixsell
Večernjakova biciklijada
Foto: Pixsell
Večernjakova biciklijada
09.06.2014.
u 12:16
Ceste čiste od automobila i rezervirane samo za bicikliste koji su se bodrili i vikali – Raširi se, raširi se po cijeloj cesti!
Pogledaj originalni članak

–Toooo, gle možemo voziti po cijeloj cesti. Nema automobila, kako je dobro – uz smijeh bili su prvi dojmovi biciklista koji su jedan iza drugog krenuli na 20-kilometarsku rutu od Maksimira do Velikog jarunskog jezera, jučer točno u podne.

Obitelji, mladi, stari, društva, parovi... baš svi su vozili. Ceste čiste od automobila i rezervirane samo za bicikliste koji su se bodrili i vikali – raširi se, raširi se po cijeloj cesti. Iako je sunce neumoljivo grijalo, u vožnji su se snimali selfieji (Facebook je vjerojatno pun fotografija s biciklijade), dodavale boce vode, a bilo je i šešira koji su poletjeli cestom, ali sudionici biciklijade kolegijalno su ga dodali vlasnici.

Foto: Pixsell

I sve je teklo lagano. Najteži dio rute, iz iskustva i autorice ovih redaka, bio je uspon na petlju.

Prebacivalo se u najmanje brzine, dio biciklista je i gurao bicikle, ali baš nitko nije odustao. Nagrada za uspon bilo je brzo spuštanje do Držićeve uz povike i trubljenje automobila. Prilikom vožnje uz Bundek biciklisti su nagrađeni i mahanjem Zagrepčana, a kod Hipodroma se preko ograde uz lagano pedaliranje razgledavalo konje koje su biciklisti pokušali coktanjem i dozvati, ali doživjeli su – ignoriranje.

Foto: Pixsell

Na kontrolnoj točki kod okretišta na Savskom mostu bodrilo ih se – 'ajmo još malo i Jarun, pa su se pedale još brže vrtjele. Prolaskom kroz cilj sudionici Večernjakove biciklijade, iako crveni u licu i potpuno znojni, s bicikala su sišli s osmijehom. Sad je mogao početi zasluženi odmor, naravno – u hladu.

>>Roditelji, djeca, prijatelji, parovi, susjedi...svi su slavili na 2 kotača

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.