Facebook Humanitarci

Svatko zaslužuje priliku da napravi kolač za Božić

Foto: Marko Prpić/Pixsell
04.12.2014., Zagreb - Udruga Facebook humanitarci, skuplja hranu, odjecu i igracke za pomoc najugrozenijim gradjanima. Nana Schaps, Milica Repalust i Vesna Renic. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Marko Prpić/Pixsell
04.12.2014., Zagreb - Udruga Facebook humanitarci, skuplja hranu, odjecu i igracke za pomoc najugrozenijim gradjanima. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
05.12.2014.
u 15:30
U novoj se akaciji skupljaju sastojci za kolače, poput čokolade, lješnjaka, maka, kokosa, šećera u prahu...
Pogledaj originalni članak

Deveteročlana obitelj uz brigu zbog osnovnih životnih troškova na Božić ove godine nije ni pomišljala. Ipak, blagdane su im spasili Facebook-humanitarci koji su pokrenuli akciju – Neka Božić bude svima.

Pomoć za 40 obitelji

– Tražila sam pelene, a volonterke su mi donijele i pakete za Svetog Nikolu i sastojke za tortu jer su znale da mi kći uskoro ima rođendan – govori M. P., majka šestero djece, inače doktorica medicine koja već godinama traži posao. Njezina je obitelj samo jedna od njih 40 kojima pomažu Facebook-humanitarci.

– Posebni smo po tome što prvo nađemo obitelj kojoj treba pomoć, provjerimo što treba i onda putem Facebooka pozivamo građane da nam pomognu s donacijama. Većinom je riječ o hrani, higijenskim potrepštinama, ali i drvima za grijanje te novcu – kaže Nana Schaps, voditeljica udruge koja okuplja devet volonterki.

Njihova je nova akcija pomalo drugačija pa tako ovih blagdana za potrebite prikupljaju donacije koje će im omogućiti da proslave Božić kao i svi. Riječ je o sastojcima za kolače od čokolade, šećera u prahu, lješnjaka, kokosa, maka... a skupljaju i nove igračke.

– Ovaj put ne uzimamo rabljene stvari, želimo da djeca vide da je dar baš za njih – kažu volonterke te dodaju kako im je jako važna transparentnost pa sliku svake donacije uz zahvalu objave na Facebooku.

Na tri lokacije

Donacije skupljaju na tri lokacije – Caffe bar Krolo u Radićevoj 13, knjigovežnica Grafikon u Marićevu prolazu i Caffe bar Gurman u Ulici Mate Lovraka 21. Osobna se predaja može dogovoriti na Facebook-stranici udruge.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.