Čitanje poezije

Supružnici Vlado i Rajka Poljak Franjević nastupaju u Zagrebu

Foto: Vlado Franjević
Supružnici Vlado i Rajka Poljak Franjević nastupaju u Zagrebu
12.10.2013.
u 08:05
Dvoje kreativaca iz Lihtenštajna, Vlado Franjević i Rajka Poljak Franjević čitat će danas na Gornjem gradu poeziju.
Pogledaj originalni članak

Dvoje kreativaca iz Lihtenštajna, Vlado Franjević i Rajka Poljak Franjević čitat će danas na Gornjem gradu poeziju.

Vlado će, inače aktivni član Zueriškog književnog Društva i Društva autora istočnog dijela Švicarske i za njegovu poeziju na njemačkom i hrvatskom nagrađivani pjesnik, čitati svoje stihove a Rajka uvod u "Talijanski dnevnik" kojeg je vodila za vrijeme njihova nedavnog radnog boravka u Italiji, blizina Assizija. Rajka će čitati na kajkavici.

Vlado već jako dugi niz godina prakticira čitati svoju poeziju paralelno na hrvatskom i njemačkom publici njemačkog govornog područja (do sada je to bilo u Švicarskoj, Njemačkoj i Lihtenštajnu). U takvom prakticiranju mu se pridružila pred nekoliko godina supruga koja preuzima na sebe recitiranje na hrvatskom ili na kajkavskom.

Idući zajednički nastup im je u Vaduzu sredinom studenog kad će čitati Vladine stihove u okviru posebne večere za izabrane internacionalne goste Traduki projekta. Čitat će tom prilikom na hrvatskom standardnom, na njemačkom te kajkavskom.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.