prijedlog na repertoaru

Koncertna direkcija, Lisinski i Filharmonija kao jedna ustanova?

Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
Koncertna direkcija, Lisinski i Filharmonija kao jedna ustanova?
28.02.2014.
u 08:13
Ujedinjenjem javne nabave i zajedničkim plaćanjem PDV-a postigla bi se ušteda, jer se godišnje na poslovanje ovih triju kulturnih ustanova iz gradskog proračuna troši 80 milijuna kuna
Pogledaj originalni članak

Uštede, jednostavnije upravljanje i kvalitetniji programi postigli bi se ujedinjenjem triju ustanova - Koncertne direkcije, KD-a “Vatroslav Lisinski” i Zagrebačke filharmonije. Tema je to o kojoj je raspravljao skupštinski Odbor za kulturu, a cilj je efikasnije poslovanje na koje se godišnje iz gradskog proračuna potroši 80 milijuna kuna.

– Neracionalno trošenje novca moglo bi se preusmjeriti u financiranje programa. Objedinjavanje službi, racionalizacija hladnog pogona, međusobno fakturiranje, sve su to načini uštede – kaže Tedi Lušetić iz Ureda za kulturu koji je predstavio razloge zbog kojih bi se ustanove trebale staviti pod isti nazivnik, a za što će trebati i odobrenje Ministarstva kulture.

>>Lisinski je palača glazbe koja se izdržava koncertima Olivera i Balaševića, a dolazi i Mišo Kovač

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.