Večernjakova tribina

Stavit će kante u Knežiji, projektira se asfalt za Vrbje

Stavit će kante u Knežiji, projektira se asfalt za Vrbje
30.09.2014.
u 09:30
Donosimo odgovore na dio pitanja čitatelja vezana uz Večernjakovu tribinu "Želite li bolji kvart?" koja su stigla u redakciju
Pogledaj originalni članak

Gotovo stotinu pitanja na koje čitatelji žele znati odgovore stiglo je na adresu Večernjeg lista, u vezi tribine "Želite li bolji kvart?".

Kroz mjesec dana zadržavamo se u gradskoj četvrti Trešnjevka - jug, a ovo je samo dio pitanja na koje smo dobili odgovore nadležnih. Ostale objavljujemo u idućim brojevima Večernjaka.

Kad će se asfaltirati ulica Vrbje, od Petrovaradinske prema Jarunu?

Saša Molan (GČ Trešnjevka - jug): Izrada tehničke dokumentacije uvrštena je u Program gradnje objekata i komunalne infrastrukture u Gradu Zagrebu u 2014.

Je li moguće da se prekrasna i funkcionalna zgrada mjesne samouprave Knežija, Albaharijeva 2, stavi djeci na raspolaganje? Bilo bi poželjno organizirati vikendom školu plesa.

Saša Molan: Vijeće GČ prostore mjesne samouprave daje na povremeno i jednokratno korištenje udrugama i političkim strankama. Za prostor mjesne samouprave u Albaharijevoj 2 nije se javila udruga koja bi organizirala školu plesa.

Uz pločnik uz Zagrebačku aveniju, s južne strane, kod Knežije, na potezu od autobusne stanice kod OŠ Matije Gupca, pa sve do križanja sa Savskom cestom nema nijedna kanta za smeće. Dvije, već devastirane, su u pothodniku i dvije su u parkiću između zgrada. Do njih se treba spuštati stepenicama. Mogu li se postaviti kante za smeće?

Čistoća: Košarice u pothodniku ćemo promijeniti, te postaviti dvije nove na potezu od autobusne stanice (OŠ Matije Gupca) do Savske ceste.

Ulica Kninska ima zabranjen znak zaustavljanja i parkiranja, no ljudi se i dalje parkiraju na njoj. Hoćete li ukloniti taj znak?

Alan Ordulj (Odjel za promet): Izaći ćemo na teren i vidjeti u čemu je problem. Ako je krivo postavljen znak, maknut ćemo ga, ako nije, iscrtat ćemo parkirališna mjesta. Ako su ondje nepropisno parkirana vozila, poslat ćemo prometne redare.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

MK
marija.kadoic.9
07:52 09.11.2014.

Poštovanje,interesira me zašto se ne uklone "divlji vrtovi" na potezu od Selske do Zadarske ulice na Knežiji,pored novog Lidla. Čije je to zemljište i zašto to grad Zagreb ne riješi, jer je zaista živo ruglo. Svaki dan šetam onuda i gledam smetlište, uz razne kante, stare kade i td. Unaprijed zahvalna, s štovanjem Marija Kadoić