teret zvan sopnica

Stanogradnja više nema posla, hoće li je ukinuti?

Foto: Željko Hladika/PIXSELL
Stanogradnja više nema posla, hoće li je ukinuti?
07.08.2013.
u 08:10
Osnovni zadatak Holdingove tvrtke je gradnja i prodaja stanova, a novi projekti poput Podbrežja još su daleki
Pogledaj originalni članak

Zagrebački holding napokon se rješava dugogodišnjeg tereta zvanog naselje Sopnica-Jelkovec. Nakon što je Grad odlučio unajmiti i preostalih 579 stanova te 230 garaža koje u Holdingovoj podružnici Stanogradnja nisu na tržištu uspjeli prodati od 2009. godine, postavlja se pitanje ima li smisla njezino daljnje postojanje ili bi je zbog štednje trebalo ukinuti.

Naime, budući da je osnovni zadatak tvrtke gradnja i prodaja stanova, treba vidjeti što će 15 zaposlenika dalje raditi.

Na gradnju sličnog naselja u Podbrežju zbog krize će se pričekati, pa će zaposlenici na čelu s direktorom do tada ili pripremati dokumentaciju za taj projekt ili će ih uprava u najavljenoj štednji preraspodijeliti na nove dužnosti. U posljednje četiri godine uspjeli su prodati stotinjak stanova pa je odluka Grada o najmu te iznajmljivanju građanima jedini model njihova stavljanja u funkciju.

Unatoč dogovorenom najmu s Gradom, tvrtka i dalje reklamira prodaju istih stanova na internetskim stranicama. 

>>Šef u Holdingu istovremeno bio i direktor i ravnatelj

>>U najam ide i 579 stanova u Sopnici Jelkovec

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.