Piši propalo...

Stadion, Paromlin, Jarun... nisu doživjeli ni prvu lopatu

Foto: Antonio Bronić/Pixsell
Dinamo Maksimir (1)
Foto: Luka Klun/Pixsell
jarun
Foto: PIXSELL
paromlin
20.04.2011.
u 23:15
Stotine milijuna eura procijenjene su za ulaganja u objekte koji bi promijenili vizure i sadržaj grada
Pogledaj originalni članak

Putnik namjernik uživa u luksuznom hotelu Paromlin koji blista zahvaljujući ulupanih 70 milijuna eura, a tek koji kilometar dalje nužni mu je Kongresni centar, također vrijedan desetke milijuna eura (konkretno 32). Tamo kod Savske - Jukićeve... A nakon poslovnih obveza skok do Jaruna, modernim javnim prijevozom, dakako, i uživanje na nizu sportskih terena, primjerice onim teniskim. Oni su, je li, tek dio ponude Jaruna, u čiju se revitalizaciju uložilo 11 milijuna. Eura, dakako.

Bez posjeta dvije godine

Dio je to kapitalnih/strateških projekata Grada, kojima je zajedničko tek jedno - da nisu ni blizu realizacije. Izuzev spomenutih, Grad je epitet projekta strateškog interesa odavno dao i, primjerice, stadionu u Maksimiru, zamjenskom na Kajzerici, bolnici u Blatu, novom pogonu, poslovnim zgradama (i još mnogočemu) URIHO-a. Za ovaj potonji procijenjena je vrijednost investicije na 11 milijuna eura. Naime, dok se ne “ukaže” zainteresirani investitor, URIHO nastoji prethodno ishoditi potrebne dozvole, kazao je ravnatelj Josip Držajić.

– Činimo to u okvirima naših mogućnosti, dakle, ovisno o financijskim sredstvima koje imamo na raspolaganju i koje dobivamo. Malo-pomalo, ionako nas potencijalni investitori nisu posjetili već dvije godine – objasnio je Držajić, dodajući da su stranci zainteresirani za ulaganja u URIHO, no ne u smislu gradnje objekata.

– Uvjet je da mi već imamo pristojne objekte – utvrdio je Držajić. No, čini se da će te pristojne objekte malo duže pričekati. Baš kao i garažu u Klaićevoj, za čijih je 780 planiranih mjesta dobivena lokacijska dozvola.

“Na daljnji postupak”

– Koliko mi znamo, ništa se po tom pitanju nije napravilo – odgovor je za Kongresni centar iz Turističke zajednice, kojoj je “idejno rješenje predano na daljnji postupak”.

Za projekt Paromlin iz Grada poručuju tek da se mora provesti stručni natječaj.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

WA
ware1966
23:37 20.04.2011.

a sto je sa smanjenjem placa novinarima u vecernjem listu te ignoriranjem radnickih prava strajkaca? naravno, \"bezgresnjak\" ce drugima traziti trun u oku... ...i takvo novinarstvo i takvu drzavu...

VI
Vito
06:46 21.04.2011.

Jedan spotrski savez je tako neki dan objavio kako je jednom klubu uplatio 32.000 kuna. Kad je vlasnik pitao gdje su tako objavljeni novci, tajnik se zbunio i počeo objašnjavati, zamuckujući ne zbog mucavosti, da je to tiskarska pogreška i da ju trebaju ispraviti. No, \"nitko ne zna\" gdje su ti novci nestali, a nisu na ni jednom računu. Sportskim udrugama i savezima novac iz gradskog proračuna daje onaj kojić koji sijedi uz onog milana bandića. Tako se pere novac i svi su zadovoljni. Jedine muke im zadaju oni koji čitaju i gledaju ponuđene izvještaje te se pitaju gdje završava novac pored imena njihovog kluba, a nije na njihovom računu.

CI
cici14
08:39 21.04.2011.

He he A da probamo megaprojekt izgradnje Potemkinovih sela. Čujem da je karton pojeftinio. Megalomani - sirotani.