projekti od mlrd. kn

Sredit ćemo natječaj za Svetice i izgraditi žičaru

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
Sredit ćemo natječaj za Svetice i izgraditi žičaru
11.01.2014.
u 18:47
Odluka na skupštini: O tome jesu li za gradnju kampa ili protiv gradnje zastupnici će raspravljati i odlučiti tek kada im HNS dostavi projekt.
Pogledaj originalni članak

Što se u javnosti stvara veći otpor prema gradnji kampa hrvatske nogometne reprezentacije na Sveticama to je jača i odluka gradonačelnika Milana Bandića da se kamp gradi, čak i pod cijenu namještanja natječaja.

Gradski HDZ protiv

– Bio sam sretan kao malo dijete kad su mi iz HNS-a predložili projekt kampa u Zagrebu i odlučili 20 milijuna eura uložiti u Svetice. Sve ćemo prilagoditi toj investiciji samo da ondje nešto napravimo – kazao je gradonačelnik gostujući na radiju 101. Napomenuo je da će iskoristiti sve legitimne načine da se devastirane i zapuštene Svetice preobraze u nogometni kamp. Konačnu odluku o projektu na kraju će donijeti zastupnici u Gradskoj skupštini, u kojoj Bandić ima većinu zastupnika.

– Imam pozitivno mišljenje o tom projektu jer Grad ne mora izdvojiti ni kunu svog novca. Mislim da ondje ima mjesta i za rekreativce i da je južna strana uz bazen dovoljna za građane – kazao je Vladimir Ferdelji, nezavisni zastupnik u Gradskoj skupštini. Dodao je i da očekuje da HNS dostavi projekt Skupštini da bi ga mogla odobriti ili ne. Potpredsjednica Skupštine i liderica Bandićevih zastupnika Jelena Pavičić-Vukičević kazala je da će zastupnici o Sveticama razgovarati nakon što HNS podnese, sukladno natječaju, plan gospodarenja Sveticama, o čemu sve ovisi. Protiv projekta su svoje stavove iznijeli HDZ-ovci prozvavši Bandića za “muljaže” mimo Skupštine i pogodovanje HNS-u na štetu građana. Protiv projekta nisu se izjasnili ni SDP-ovci, koji smatraju da interes građana mora biti na prvome mjestu, no da je uvjet za razgovor konkretan plan.

– Ako se želi napraviti nešto dobro, trebamo vidjeti plan i pokušati postići konsenzus. Ne treba rušiti projekt o kojem još ništa ne znamo – kazao je Zvane Brumnić, zastupnik SDP-a.

Odakle novac...

Najavio je Bandić osim Svetica u dvije godine i dovršetak maksimirskog stadiona, gradnju žičare i kongresnog centra na Sljemenu. Na međustanici žičare na Brestovcu obećao je napraviti bazen i obnoviti stacionar u kojem će se sportaši moći pripremati. Obećao je obnoviti i Dom sportova, sagraditi dvoranu u sklopu Kineziološkog fakulteta...

– Riječ je o više od milijardu kuna. Ima li grad snage da se zaduži za te projekte? – pita se Brumnić.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 15

ZJ
Zjako
07:51 12.01.2014.

Nemojte nam više pomagati imamo dosta kredita i zaduženja

Avatar robelec
robelec
20:48 11.01.2014.

Ide žičara, jupiii...

GV
golub Vaso
19:55 11.01.2014.

Što mu je branilo da prije 7 godina napravi žičaru??? Mislim da u europi samo dvije kompanije rade te vrste žičara pa nema kumova s provizijama.