Incident na Gradskoj skupštini

Šokantno ponašanje: Možemovac SDP-ovcu iz klupe dobacio 'j... ti mater', drugi im rekao da je SDP 'dno dna'

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Šokantno ponašanje: Možemovac SDP-ovcu iz klupe dobacio 'j... ti mater', drugi im rekao da je SDP 'dno dna'
13.07.2022.
u 12:44
Samo desetak minuta kasnije zastupnik Trpimir Goluža, govoreći o amandmanu SDP-a, za govornicom je nazvao stranku "korisnim budalama", za što je dobio opomenu od predsjednika Skupštine.
Pogledaj originalni članak

Sve je krenulo tijekom rasprave oko kodeksa ponašanja gradskih zastupnika i amandmana SDP-ova kluba. Zastupnica SDP-a Dina Vasić iznijela je svoje izlaganje u vezi s amandmanima, a nekoliko trenutaka nakon toga uslijedila je uvreda iz klupe:  "J... ti mater." 

Sve to dogodilo jučer na sjednici Gradske skupštine, poslije pauze za ručak, a premda se psovka nije čula na snimci, o njoj se raspravljalo nakon stanke koja je uslijedila. Kako doznajemo od skupštinara, uvredu je izgovorio zastupnik Možemo! i to, navodno, SDP-ovu Viktoru Gotovcu, predsjedniku zagrebačkog SDP-a. Isto tako doznajemo i da se zastupnik poslije ispričao. 

Rasprava o psovci može se vidjeti na snimci s Gradske skupštine, a zastupnici su kasnije za govornicom rekli i da je drugi možemovac u hodniku za SDP-ovce rekao da su "dno dna".  Samo desetak minuta kasnije zastupnik Trpimir Goluža, govoreći o amandmanu SDP-a, za govornicom je nazvao stranku "korisnim budalama", za što je dobio opomenu od predsjednika Skupštine. Raspravu možete pogledati na snimci u nastavku. 

 

O incidentu se očitovao danas i SDP-ov zastupnik Renato Petek na svom Facebook profilu. 

"Incidenti na jučerašnjoj sjednici Gradske skupštine tijekom rasprave o donošenju Kodeksa ponašanja gradskih zastupnika. Prema članovima i Klubu SDP-a upućene su psovke i uvrede:
Osoba A: ‘J.... ti mater! (dobacivanje iz klupa)
Osoba B: ‘Oni su dno dna’ (na hodniku)
Osoba C: ‘Vi ste postali (Tomaševićeve) korisne budale.’ (s govornice).
Sve je ovo izrečeno tijekom rasprave o amandmanu Kluba SDP-a kojim se gradskim zastupnicima preporučuje da ne sudjeluju u izvršnim poslovima u okviru samoupravnog djelokruga Grada u radnim tijelima koje osniva gradonačelnik.
Iz Kluba SDP-a nakon glasanja naglašavaju kako ih brine djelovanje zastupnika koji u radnim tijelima ili upravljačkim tijelima ustanova djeluju kao supstitut neizabranih čelnika tijela ili idejni i sadržajni autori prijedloga gradonačelnika, ustvrdivši kako to nije posao gradskih zastupnika.
'Oni nisu ni pročelnici ni gradonačelnikovi suradnici! Gradski zastupnici nisu izvršitelji, već akteri političkog procesa – subjekti, a ne objekti političkog djelovanja. Predstavnička vlast je tu da odlučuje o prijedlozima predlagatelja, a ne da ih u ime izvršne vlasti kreira', rekao je predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Viktor Gotovac.
Kakva je to podjela vlasti u kojoj se miješaju izvršna i predstavnička vlast te koji je smisao skupštinski raspravljati o prijedlozima gradonačelnika ako si ih u njegovo ime izradio ili sudjelovao u njihovoj izradi?" piše Petek. 

Na jučerašnjoj sjednici jučer se o svemu očitovao i gradonačelnik Tomislav Tomašević rekavši da novi saziv Skupštine ide u krivom smjeru i da ponašanje zastupnika postaje sve više neprimjereno. Joško Klisović najavio je promjene poslovnika, čime će se uvesti drukčije mjere oko sankcioniranja takvog ponašanja. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 41

Avatar joshan
joshan
13:23 13.07.2022.

prostakluk je kod ljevičara najnormalnija pojava u razgovoru....lajavi tolerantni i napredni čovjekoljupci ...da ti pamet stane

AT
ATG
13:17 13.07.2022.

Ma kako to??? A oni tako tolerantni i uljudni...

Avatar kastanjer2
kastanjer2
12:56 13.07.2022.

"Kakva je to podjela vlasti u kojoj se miješaju izvršna i predstavnička vlast?" pita se SPD-ovac. Pa komunistička, šta si zaboravio čiji ste vi slijednik?