dajmo djeci korijene

Samoborskim vrtićancima tradicijske drvene igračke

Foto: Grad Samobor
Dječji vrtić Izvor Samobor
Foto: Grad Samobor
Dječji vrtić Izvor Samobor
Foto: Grad Samobor
Dječji vrtić Izvor Samobor
19.12.2013.
u 09:23
Mališani Dječjeg vrtića Izvor primili paket drvenih igračaka u sklopu projekta Dajmo djeci korijene i krila
Pogledaj originalni članak

Mališani u samoborskom Dječjem vrtiću Izvor odsad se mogu igrati i tradicijskim hrvatskim drvenim igračkama, uz kakve su odrastali njihovi djedovi i bake, ako ne i roditelji. Vrtić je, naime, primio paket igračaka u sklopu projekta Dajmo djeci korijene i krila, Radija Kaj i Etnografskog muzeja Zagreb.

Osim drvenih igračaka, čije je umijeće izrade na listi nematerijalne kulturne baštine UNESCO-a, vrtićanci su dobili i poklon pakete Narodnih novina, s drvenim bojicama i crtaćim priborom.
Igračke su ravnateljici vrtića Izvor uručili župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i samoborski gradonačelnik Krešo Beljak.

Cilj je projekta Dajmo djeci korijene i krila, kako je naglašeno, očuvanje izrade tradicijskih dervenih igračaka, upoznati s time nove naraštaje i potaknuti ih možda i na drvodjelstvo.

Konjići, medeki, vrčevi, praćke... sačuvani od zaborava

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.