neobična intervencija

Rio pao s balkona pa zbrisao na drvo, spašavali ga 12 sati

Foto: Azil Dumovec
Foto: Azil Dumovec
Foto: Azil Dumovec
Foto: Azil Dumovec
Foto: Azil Dumovec
Foto: Azil Dumovec
Foto: Azil Dumovec
Foto: Azil Dumovec
25.01.2021.
u 16:53
Na sve su ga načine pokušavali skinuti
Pogledaj originalni članak

Mačke imaju devet života, kaže dobro znana poslovica, a maksimirski ljubimac Rio barem je dva “ispucao” protekli vikend. Prave je muke mačak zadao svojim vlasnicima i hvatačima iz Skloništa za nezbrinute životinje u Dumovcu.

Usred noći, naime, pao je s balkona na drugom katu stambene zgrade, odnosno s desetak metara visine. A kako nesreća nikad ne dolazi sama, na tlu ga je napao pas pa je Rio u strahu i panici pobjegao na vrh stabla i zavukao se u bršljan. Vatrogasci nisu mogli pomoći jer se drvo nalazi u dvorištu zgrade kojoj ne mogu prići svojim vozilom, a vlasnici i hvatači pokušali su na sve načine oprezno spustiti mačka.

Mamljenje hranom, postavljanje daske za prolaz i mreža pokazali su se neučinkovitima, a naposljetku su uspjeli grane primaknuti teleskopskim škarama i dohvatiti ga. Tako je završila cjelonoćna intervencija koja je trajala 12 sati. Rio je zadobio manje ozljede na jednoj šapi, ali je, prema svemu sudeći, u svojoj “avanturi” dobro i prošao. Vlasnici su ga odmah utoplili i dali mu hrane, a na nju je “navalio”, kažu, kao da je na stablu bio zatočen danima. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

BE
berija
17:07 25.01.2021.

Zar nitko nije imao kakvo vatreno oružje? Koliko je to sve skupa koštalo? Tko je podmirio troškove ako su vatrogasci bili izašli na teren?