javna osuda

'Referendum o braku civilizacijski je korak unazad'

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
'Referendum o braku civilizacijski je korak unazad'
29.11.2013.
u 11:13
Pozivaju sve građane da u subotu izađu na marš solidarnosti koji kreće u 11 sati s Cvjetnog trga te da glasaju "protiv".
Pogledaj originalni članak

Klub studenata Filozofskog fakulteta javno je, priopćenjem, osudio inicijativu U ime obitelji. Kažu kako se njome manjinskoj LGBTIQ zajednici nastoji uskratiti pravo na ulazak u brak kao jedno od osnovnih ljudskih prava.

- Za razliku od trenutnog sustava u kojem financijski, politički i tradicionalni pritisci proizvode cijeli niz osobnih životnih tragedija koje razaraju obitelj, smatramo da LGBTIQ osobe heteroseksualnim partnerima ni na koji način ne ugrožavaju ulazak u instituciju braka, niti se bave njihovim funkcioniranjem unutar iste. Ipak, upravo se ta zajednica prikazuje kao opasnost za društvo, čime se od nje stvaraju građani drugog reda. Iako inicijativa „U ime obitelji“ tvrdi da nikoga ne osuđuje, ovim se ni kriva ni dužna kažnjava cijela jedna skupina društva. U kontekstu uređenog demokratskog društva Klub studenata Filozofskog fakulteta drži da do takvog referenduma uopće nije smjelo doći, stoji u priopćenju.

Smatraju kako su ciljevi inicijative duboko nemoralni i obmanjujući te predstavljaju civilizacijski korak unazad kojem se svatko treba kategorički suprotstaviti.

Pozivaju sve građane da u subotu izađu na marš solidarnosti koji kreće u 11 sati s Cvjetnog  trga te da glasaju "protiv".

-  Jasno kažite ''NE'' fašizaciji društva!, poručuju studenti.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

Avatar whitesox
whitesox
11:36 29.11.2013.

titovi pioniri!!koriste riječnik od prije 20 i više godina!ko ih je tako odgojio? izgubljena generacija a i mi snjima:(((

ŠS
Štap sa glavom
11:44 29.11.2013.

Tako je. Treba spriječiti fašizaciju društve i uvesti kolektivizaciju i nacionalizaciju. Jako dobra parola na vaš današni Dan Republike. Živjela napredna omladina na čelu sa Titom i Partijom. A sve zaostale i zatucane na preodgoj i otvaranje očiju.

K7
Kiki 7
12:46 29.11.2013.

Moj komentar na marš - marš!!!!